• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu vișine sau cireșe

    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe

    Publicat la 29 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 14 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Oricând ți-e poftă de ceva dulce și bun, încearcă această prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe. Spornică, ieftină și cu ingrediente puține.

    Întotdeauna e bine venită o rețetă simplă și bună de prăjitură cu fructe, nu-i așa? Mai ales dacă este ieftină, se face ușor și dacă e incredibil de pufoasă! Și cum în perioada asta avem mare belșug de vișine și cireșe, acestea sunt vedetele rețetei de astăzi 🙂

    prajitura cu visine

    De ce este atât de pufoasă această prăjitură cu vișine?

    Cred că se vede foarte bine în fotografii cât de frumos a crescut aluatul acestei prăjituri. Ce o face atât de incredibil de pufoasă? Ei bine, în procesul de preparare am folosit cele 2 arme pe care le avem la îndemână atunci când vine vorba de aluaturi: praful de copt și aerul înglobat prin mixare, atât în albușuri, cât și în gălbenușuri.

    Cu toate că e atât de pufos, acest aluat nu este deloc uscat, fad sau înecăcios. Laptele și uleiul din compoziție îl fac să fie fraged și ușor umed. În plus, am aromatizat compoziția cu coajă rasă de lămâie și vanilie naturală și amândouă se simt minunat în prăjitură.

    Cum se păstrează prăjitura pufoasă cu vișine

    Ce îmi mai place mie la această prăjitură pufoasă cu vișine e faptul că nu are nevoie de condiții speciale de păstrare. Nu trebuie îmbrăcată in folie alimentară, nici ținută la frigider, ci se simte foarte bine pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei.

    Fiind atât de aerată, dar și datorită laptelui și uleiului din aluat, nu se usucă, ci se păstrează proaspătă și delicioasă timp de 3-4 zile. Bine, asta dacă rezistă nemâncată atât de mult.

    Rezistă perfect și la congelator, ambalată într-o caserola cu capac etanș care să o ferească de mirosuri. O puteți congela pentru 2-3 luni, iar când doriți să o serviți e suficient să o lăsați pe blatul din bucătărie până când ajunge la temperatura camerei. De exemplu de seara până dimineața.

    scoatem samburii

    Cu ce alte fructe putem face această prăjitură? Se pot folosi fructe congelate?

    Puteți folosi orice alte fructe vă plac sau aveți la îndemână: caise, piersici, mere, boabe de struguri, zmeură, afine, etc. Firește, dacă folosiți fructe mai mari, va trebui să le tăiați felii sau cuburi potrivite ca mărime.

    Da, se pot folosi și fructe congelate. Nu este nevoie să le congelați înainte de a le pune în aluat, dar neapărat să le îmbrăcați în făină, așa cum am explicat în rețeta de mai jos, ca să rămână frumos în aluat și să nu se ducă la fund.

    Alte rețete de prăjituri cu fructe, simple și delicioase

    Nu știu voi ce părere aveți, dar pentru mine prăjiturile cu fructe sunt cele mai bune. Și cu cât au mai multe fructe, cu atât mai bine! Așa că am strâns pe blog o întreagă colecție de astfel de rețete. Vă las mai jos câteva sugestii pe care sper să le încercați:

    • Brioșe pufoase cu fructe de pădure
    • Prăjitură cu iaurt și fructe
    • Prăjitură rapidă cu cremă de brânză și căpșuni (sau alte fructe)
    • Tartă rapidă cu caise și afine
    • Clafoutis cu cireșe

    Mod de preparare prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe (VIDEO inclus)

    prajitura cu visine

    Prăjitura de azi se face foarte ușor, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉 Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    prajitura cu visine

    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe

    Oricând ți-e poftă de ceva dulce și bun, încearcă această prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe. Spornică, ieftină și cu ingrediente puține.
    5 from 45 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 45 minutes minutes
    Număr de porții: 8
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    clește pt sâmburi
    clește pt. sâmburi
    mixer Breville
    mixer de mână
    hârtie de copt
    tavă de copt

    Ingrediente
     

    • 200 g vișine sau cireșe, cântărite fără sâmburi
    • 1 lingură făină pentru pudrat vișinele

    aluatul - pentru o tavă de aprox. 22x22 cm

    • 5 ouă
    • 150 g zahăr
    • un praf de sare
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 10 g zahăr Bourbon ((sau 1 linguriță extract de vanilie))
    • 120 ml lapte 3,5% grăsime
    • 100 ml ulei
    • 320 g făină
    • 10 g praf de copt

    pentru servit

    • opțional - zahăr pudră

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
    • Spălați vișinele, îndepărtați sâmburii și codițele.
    • Presărați vișinele cu o lingură de făină și amestecați, apoi le lăsați deoparte cât timp vă ocupați de aluat.
    • Separați ouăle: albușurile într-un castron mai mic, gălbenușurile într-un castron mai mare.
    • Puneți un praf de sare peste albușuri și le mixați până devin spumă fermă ca la bezea.
    • Separat, mixați gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul Bourbon până când se deschid la culoare și își măresc volumul.
    • Adăugați uleiul, puțin câte puțin, mixând continuu, apoi laptele și coaja rasă de lămâie.
    • Cerneți făina și praful de copt peste spuma de gălbenușuri și o încorporați cu un tel de mână.
    • La final, tot cu un tel de mână, încorporați spuma de albușuri.
    • Turnați aluatul în tavă, peste hârtia de copt, nivelați și deasupra așezați vișinele trecute prin făină.
    • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când prăjitura este ușor rumenită și trece testul cu scobitoarea.
    • Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
    • Tăiați prăjitura cuburi și opțional, o puteți presăra cu zahăr pudră.
    • Prăjitura se păstrează la temperatura camerei și se menține proaspătă timp de 3-4 zile.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe
    Valori per porție
    Calorii
    359
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    13
    g
    20
    %
    Colesterol
     
    2
    mg
    1
    %
    Carbohidrați
     
    55
    g
    18
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    24
    g
    27
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    prajitura cu visine

    Din aceeași categorie

    • Reteta de compot de cirese pentru iarna
      Compot de cireșe sau de vișine pentru iarna
    • Gem de visine intregi pe paine cu unt
      Gem de vișine întregi cu puțin zahăr
    • Reteta placinta cu visine si iaurt grecesc
      Plăcintă cu vișine și iaurt grecesc
    • Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
      Cheesecake cu vișine la cuptor. Pască cu vișine.

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Liana

      iulie 01, 2023 at 1:35 am

      Niciodată nu mi-a ieșit o prăjitură cu fructe așa pufoasa și totuși aerata . Mulțumesc mult pt rețetă.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iulie 01, 2023 at 7:32 am

        Cu mult drag! Mă bucur mult că a ieșit bine prăjitura și că vă place! Vă aștept cu drag să încercați și alte rețete 🙂

        Răspunde
    2. Lorena Drăgoi

      iunie 09, 2023 at 9:25 am

      Aveam poftă de ceva bunuț și aseară m-am apucat de prăjitura asta, pentru prima dată. A ieșit suuuuuper, ca toate prăjiturile de la tine, Iuliana! Mulțumesc!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        iunie 09, 2023 at 11:47 am

        Ce mă bucur, Lori! Te pup cu drag!

        Răspunde
    3. Lucia

      decembrie 31, 2022 at 12:39 pm

      O mizerie!
      Am zis sa schimb reteta pe care o fac de ani de zile.Am stricat o groaza de ingrediente.Nu înțeleg cum puteți sa mâncați asa ceva.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        decembrie 31, 2022 at 1:37 pm

        O mizerie este doar comentariul dumneavoastră în care nu spuneți de fapt nimic. Ar fi ajutat să scrieți cum e prăjitura: prea dulce, prea acră, n-a crescut, s-a ars, a explodat, ce anume nu v-a ieșit?

        Răspunde
    4. Corina

      februarie 25, 2022 at 5:08 pm

      Mulțumesc pentru recetä

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 25, 2022 at 5:11 pm

        Cu mult drag!

        Răspunde
        • Diana

          iunie 10, 2023 at 12:34 pm

          5 stars
          Super reteta.

          Răspunde
          • Iuliana Sbîrnea

            iunie 10, 2023 at 3:01 pm

            Tare mult mă bucur că ați încercat rețeta și că v-a plăcut! Mulțumesc mult pentru feed-back!

            Răspunde
    5. Corina

      februarie 25, 2022 at 5:02 pm

      5 stars
      Múltiples pt receta, este pentru prima data cind i mi inse asa crescuta si pufoasa dar cred ca ceva nu am facut bine pt ca visinele mi au ramas deasupra

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 25, 2022 at 5:11 pm

        Mă bucur că a ieșit bine. Faptul că vișinele au rămas deasupra arată că ați bătut foarte bine ouăle. Era mai rău dacă se duceau la fund.

        Răspunde
    6. STANCU MIRELA

      iunie 29, 2021 at 8:25 am

      BUNA ZIUA !
      Imi plac foarte mult retetele dumneavoastra, as dori sa intreb pentru prajitura cu visine ce tava a-ti folosit , ce dimensiune are se vede ca este patrata, oare eu daca am tava de 23x33 este bun gramajul pentru prajitura?
      Va doresc o zi frumoasa.

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 29, 2021 at 8:32 am

        Mulțumesc mult pentru aprecieri!
        Tava mea a avut 22x22 cm. Puteți face prăjitura și în tava pe care o aveți dar nu va ieși la fel de înaltă ca a mea.
        Dacă o doriți la fel de înaltă, ar trebui să adaptați cantitățile cam o dată și jumătate față de cât am folosit eu.
        Succes!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.