• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete cu vișine sau cireșe

    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe

    Publicat la 29 iunie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Oricând ți-e poftă de ceva dulce și bun, încearcă această prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe. Spornică, ieftină și cu ingrediente puține.

    Întotdeauna e bine venită o rețetă simplă și bună de prăjitură cu fructe, nu-i așa? Mai ales dacă este ieftină, se face ușor și dacă e incredibil de pufoasă! Și cum în perioada asta avem mare belșug de vișine și cireșe, acestea sunt vedetele rețetei de astăzi 🙂

    prajitura cu visine

    De ce este atât de pufoasă această prăjitură cu vișine?

    Cred că se vede foarte bine în fotografii cât de frumos a crescut aluatul acestei prăjituri. Ce o face atât de incredibil de pufoasă? Ei bine, în procesul de preparare am folosit cele 2 arme pe care le avem la îndemână atunci când vine vorba de aluaturi: praful de copt și aerul înglobat prin mixare, atât în albușuri, cât și în gălbenușuri.

    Cu toate că e atât de pufos, acest aluat nu este deloc uscat, fad sau înecăcios. Laptele și uleiul din compoziție îl fac să fie fraged și ușor umed. În plus, am aromatizat compoziția cu coajă rasă de lămâie și vanilie naturală și amândouă se simt minunat în prăjitură.

    Cum se păstrează prăjitura pufoasă cu vișine

    Ce îmi mai place mie la această prăjitură pufoasă cu vișine e faptul că nu are nevoie de condiții speciale de păstrare. Nu trebuie îmbrăcată in folie alimentară, nici ținută la frigider, ci se simte foarte bine pe blatul din bucătărie, la temperatura camerei.

    Fiind atât de aerată, dar și datorită laptelui și uleiului din aluat, nu se usucă, ci se păstrează proaspătă și delicioasă timp de 3-4 zile. Bine, asta dacă rezistă nemâncată atât de mult.

    Rezistă perfect și la congelator, ambalată într-o caserola cu capac etanș care să o ferească de mirosuri. O puteți congela pentru 2-3 luni, iar când doriți să o serviți e suficient să o lăsați pe blatul din bucătărie până când ajunge la temperatura camerei. De exemplu de seara până dimineața.

    scoatem samburii

    Cu ce alte fructe putem face această prăjitură? Se pot folosi fructe congelate?

    Puteți folosi orice alte fructe vă plac sau aveți la îndemână: caise, piersici, mere, boabe de struguri, zmeură, afine, etc. Firește, dacă folosiți fructe mai mari, va trebui să le tăiați felii sau cuburi potrivite ca mărime.

    Da, se pot folosi și fructe congelate. Nu este nevoie să le congelați înainte de a le pune în aluat, dar neapărat să le îmbrăcați în făină, așa cum am explicat în rețeta de mai jos, ca să rămână frumos în aluat și să nu se ducă la fund.

    Alte rețete de prăjituri cu fructe, simple și delicioase

    Nu știu voi ce părere aveți, dar pentru mine prăjiturile cu fructe sunt cele mai bune. Și cu cât au mai multe fructe, cu atât mai bine! Așa că am strâns pe blog o întreagă colecție de astfel de rețete. Vă las mai jos câteva sugestii pe care sper să le încercați:

    • Brioșe pufoase cu fructe de pădure
    • Prăjitură cu iaurt și fructe
    • Prăjitură rapidă cu cremă de brânză și căpșuni (sau alte fructe)
    • Tartă rapidă cu caise și afine
    • Clafoutis cu cireșe

    Mod de preparare prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe (VIDEO inclus)

    prajitura cu visine

    Prăjitura de azi se face foarte ușor, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi 😉 Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

    Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

    prajitura cu visine

    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe

    4.70 from 20 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 30 minutes
    Timp total: 45 minutes
    Număr de porții: 8

    Echipamente necesare

    clește pt sâmburi
    clește pt. sâmburi
    mixer Breville
    mixer de mână
    hârtie de copt
    tavă de copt

    Ingrediente
     

    • 200 g vișine sau cireșe, cântărite fără sâmburi
    • 1 lingură făină pentru pudrat vișinele

    aluatul - pentru o tavă de aprox. 22x22 cm

    • 5 ouă
    • 150 g zahăr
    • un praf de sare
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie
    • 10 g zahăr Bourbon ((sau 1 linguriță extract de vanilie))
    • 120 ml lapte 3,5% grăsime
    • 100 ml ulei
    • 320 g făină
    • 10 g praf de copt

    pentru servit

    • opțional - zahăr pudră

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
    • Spălați vișinele, îndepărtați sâmburii și codițele.
    • Presărați vișinele cu o lingură de făină și amestecați, apoi le lăsați deoparte cât timp vă ocupați de aluat.
    • Separați ouăle: albușurile într-un castron mai mic, gălbenușurile într-un castron mai mare.
    • Puneți un praf de sare peste albușuri și le mixați până devin spumă fermă ca la bezea.
    • Separat, mixați gălbenușurile împreună cu zahărul și zahărul Bourbon până când se deschid la culoare și își măresc volumul.
    • Adăugați uleiul, puțin câte puțin, mixând continuu, apoi laptele și coaja rasă de lămâie.
    • Cerneți făina și praful de copt peste spuma de gălbenușuri și o încorporați cu un tel de mână.
    • La final, tot cu un tel de mână, încorporați spuma de albușuri.
    • Turnați aluatul în tavă, peste hârtia de copt, nivelați și deasupra așezați vișinele trecute prin făină.
    • Dați tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute sau până când prăjitura este ușor rumenită și trece testul cu scobitoarea.
    • Scoateți prăjitura din tavă ajutându-vă de hârtia de copt și lăsați-o să se răcească pe un grătar.
    • Tăiați prăjitura cuburi și opțional, o puteți presăra cu zahăr pudră.
    • Prăjitura se păstrează la temperatura camerei și se menține proaspătă timp de 3-4 zile.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale/porție

    Valori nutriționale
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cireșe
    Valori per porție
    Calorii
    359
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    13
    g
    20
    %
    Colesterol
     
    2
    mg
    1
    %
    Carbohidrați
     
    55
    g
    18
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    24
    g
    27
    %
    Proteine
     
    5
    g
    10
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    prajitura cu visine

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
    • Ruladă cu frișcă, vișine și ciocolată
    • Vișine la borcan pentru prăjituri - conservate cu aspirină
    • Clafoutis cu cireșe - cel mai ușor desert de vară

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. STANCU MIRELA

      iunie 29, 2021 at 8:25 am

      BUNA ZIUA !
      Imi plac foarte mult retetele dumneavoastra, as dori sa intreb pentru prajitura cu visine ce tava a-ti folosit , ce dimensiune are se vede ca este patrata, oare eu daca am tava de 23x33 este bun gramajul pentru prajitura?
      Va doresc o zi frumoasa.

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 29, 2021 at 8:32 am

        Mulțumesc mult pentru aprecieri!
        Tava mea a avut 22x22 cm. Puteți face prăjitura și în tava pe care o aveți dar nu va ieși la fel de înaltă ca a mea.
        Dacă o doriți la fel de înaltă, ar trebui să adaptați cantitățile cam o dată și jumătate față de cât am folosit eu.
        Succes!

        Răspunde
    2. Corina

      februarie 25, 2022 at 5:02 pm

      5 stars
      Múltiples pt receta, este pentru prima data cind i mi inse asa crescuta si pufoasa dar cred ca ceva nu am facut bine pt ca visinele mi au ramas deasupra

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 25, 2022 at 5:11 pm

        Mă bucur că a ieșit bine. Faptul că vișinele au rămas deasupra arată că ați bătut foarte bine ouăle. Era mai rău dacă se duceau la fund.

        Răspunde
    3. Corina

      februarie 25, 2022 at 5:08 pm

      Mulțumesc pentru recetä

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 25, 2022 at 5:11 pm

        Cu mult drag!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Tort cu blat brownie, cremă de ciocolată şi trandafiri

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.