Go Back
+ servings
chiftelute din dovlecei cu branza si marar
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 31 votes

Chifteluțe din dovlecei cu brânză și mărar

Aceste chifteluțe din dovlecei, cu brânză și mărar se fac incredibil de ușor din doar câteva ingrediente și vor fi garnitura sau aperitivul perfect alături de un sos de iaurt cu usturoi!
Preparare20 minutes
Gătire15 minutes
Timp total35 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 20 chifteluțe
Calories: 85kcal

Ingrediente

  • 2 dovlecei (aprox. 900 g în total)
  • 3 ouă
  • 200 g brânză (caș, telemea, brânză de burduf sau combinate)
  • 80 g făină
  • 80 g pesmet
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, piper, mărar tocat, după gust
  • 50 ml ulei pentru prăjit

pentru sosul de iaurt și usturoi

  • 250 ml iaurt 3.5% grăsime
  • 2 căței de usturoi trecuți prin presă
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare, piper, mărar proaspăt - după gust

Mod de preparare

  • Spălați dovleceii, îndepărtați capetele și dacă doriți curățați-i de coajă. Eu nu i-am curățat.
  • Dați dovleceii pe răzătoarea cu găuri mari și puneți-i într-un castron încăpător. Presărați dovleceii rași cu 1 linguriță de sare, amestecați puțin și lăsați-i deoparte cam 10 minute, timp în care vă ocupați de restul ingredientelor.
  • Între timp dați brânza tot pe răzătoarea cu găuri mari, sau o desfaceți cu dinții unei furculițe.
  • Tocați mărunt mărarul, bateți ouăle și zdrobiți usturoiul.
  • După cele 10 minute, puneți dovleceii într-un șervet de bucătărie, răsuciți și stoarceți foarte bine toată apa pe care și-au lăsat-o.
  • Puneți dovleceii într-un castron și peste ei celelalte ingrediente și condimente după gustul vostru.
  • Omogenizați compoziția și formați chifteluțele pe un platou. Ca să le fac pe toate egale, eu am folosit ca măsură o cupă de înghețată. Ar trebui să vă iasă în jur de 20 de bucăți.

chifteluțe prăjite în ulei

  • Puneți cam 3 linguri de ulei la încins într-o tigaie antiaderentă. Când uleiul s-a încins puneți chifteluțele la prăjit. Nu aglomerați tigaia!
  • Prăjiți chifteluțele la foc mediu spre mare și lăsați-le timp să se gătească și în interior.
  • Scoateți chifteluțele pe șervete de hârtie care să dreneze excesul de ulei.
  • Nu puneți chifteluțele unele peste altele, așezați-le pe un singur rând!

chifteluțe la cuptor

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Așezați chifteluțele în tavă, pe hârtie de copt lăsând cam 2 cm între ele. Nu cresc la cuptor, dar trebuie să circule aerul fierbinte printre ele.
  • Coaceți chifteluțele timp de 35-40 de minute până când sunt frumos rumenite. La jumătatea timpului deschideți ușa cuptorului și le întoarceți de pe o parte pe alta.

sos de iaurt cu usturoi

  • Puneți iaurtul într-un castron și peste el restul de ingrediente.
  • Amestecați să se omogenizeze sosul.
  • Se poate păstra 2-3 zile la frigider într-un recipient cu capac.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 85kcal | Carbohidrați: 8g | Proteine: 4g | Grăsimi: 4g | Colesterol: 33mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g