Go Back
+ servings
Musaca cu carne tocata la cuptor_reteta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

Căutați o idee de prânz gustos și sățios? Încercați această rețetă de musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor. Este absolut delicioasă!
Preparare30 minutes
Gătire1 hour 20 minutes
Timp total1 hour 50 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 505kcal

Ingrediente

pentru sosul de carne (bolognese)

  • 500 g carne amestec porc și vită 60-70% să fie carne de vită
  • 2 buc ceapă uscată
  • 1 morcov
  • 1 felie țelină opțional
  • 3 căței usturoi opțional
  • 30 ml ulei
  • 30 ml vin roșu
  • 200 ml suc de roșii
  • 100 ml supă de vită sau apă
  • sare, piper, cimbru, dafin - după gust

pentru musaca

  • 900 g cartofi fierți și răciți
  • 2 ouă
  • 150 g smântână fermentată
  • 60 g cașcaval ras
  • sare și piper după gust
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

sos de carne tocată (bolognese)

  • Tocați carnea prin mașina de tocat sau la robot. Dacă folosiți carne tocată congelată, lăsați-o să se dezghețe peste noapte în frigider.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Puneți în tigaie legumele tăiate cubulețe mici sau date pe răzătoare. Presărați un praf de sare și lăsați legumele să se călească timp de 3-4 minute până se înmoaie puțin. Amestecați din când în când.
  • Puneți carnea tocată și amestecați să desfaceți bulgărașii care se formează. Veți observa că pe măsură ce se gătește, carnea se albește.
  • Turnați vinul, apoi sucul de roșii și condimentați cu sare, piper, dafin și cimbru uscat după gust.
  • Puneți și supa de vită în tigaie. Fierbeți carnea timp de 30-40 de minute la foc moderat, cu capac, amestecând din când în când.

musaca

  • Cartofii se fierb întregi, în coajă și se lasă se răcească foarte bine. Se taie apoi rondele de 0.5 cm grosime.
  • Bateți ouăle cu puțină sare și puțin piper, apoi amestecați-le cu smântâna.
  • Pe fundul unei tăvi cu diametrul de aprox. 22 cm puneți 2 linguri din amestecul de mai sus și 2 linguri de sos de carne. Amestecați puțin să se combine.
  • Așezați jumătate din rondelele de cartofi pe fundul tăvii.
  • Turnați tot sosul de carne. Nivelați.
  • Peste stratul de carne așezați restul de felii de cartofi.
  • Turnați deasupra sosul de smântână și ouă care v-a mai rămas și presărați cașcavalul ras.
  • Dați musacaua la cuptor, la 180 de grade pentru 35-40 de minute până când se rumenește frumos deasupra. Cuptorul să fie preîncins!
  • Serviți musacaua caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat fin. Dacă mai rămâne pentru a doua zi, se păstrează la frigider și se încălzește la cuptor sau la microunde.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 505kcal | Carbohidrați: 30g | Proteine: 23g | Grăsimi: 33g | Colesterol: 138mg | Fibre: 4g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 1888IU | Calciu: 150mg