Go Back
+ servings
Păstrăv cu smântână ca în Bucovina
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 5 votes

Păstrăv cu smântână ca în Bucovina

Păstrăv cu smântână, rețeta tradițională din Bucovina. Foarte ușor de făcut și extraordinar de gustos. Neapărat să încercați această rețetă!
Gătire30 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 749kcal

Ingrediente

  • 2 buc păstrăv (aprox. 250 g/buc.)
  • 40 g sare grunjoasă
  • 30 ml ulei (aprox. 2 linguri)
  • 300 g smântână fermentată cu min. 20% grăsime
  • 10 g făină ( o lingură)
  • 4-5 fire ceapă verde (aprox. 60 g)
  • 2 căței de usturoi
  • 100 ml apă
  • sare, piper, nucșoară - după gust
  • opțional - mărar pentru servit

Mod de preparare

  • Puneți o tigaie la încins și presărați în ea jumătate din cantitatea de sare grunjoasă.
  • Așezați păstrăvii peste patul de sare și lăsați-i să se gătească aproximativ 10 minute la foc moderat.
  • Presărați restul de sare peste păstrăvi și îi întoarceți să se gătească și pe partea cealaltă.
  • Scoateți peștii pe o farfurie și îi curățați bine de sarea grunjoasă care a rămas lipită de ei.
  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie și căliți ceapa verde și usturoiul pentru câteva minute, cât să se înmoaie puțin și să își dezvolte aromele.
  • Într-un alt vas puneți smântâna, o lingură de făină și condimente după gust. Subțiați sosul cu 100 ml de apă.
  • Turnați smântâna pregătită mai sus în tigaie, peste ceapa călită. Amestecați.
  • Puneți peștii în sosul de smântână și lăsați-i să fiarbă cam 5 minute, timp în care făina se va găti și va lega îngroșa sosul.
  • Serviți păstrăvul cu smântână presărat cu mărar, alături de o mămăliguță caldă.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 749kcal | Carbohidrați: 11g | Proteine: 55g | Grăsimi: 53g | Colesterol: 226mg | Fibre: 1g | Zahăr: 5g