Puneți untul, mierea și zahărul să se topească într-un bol pe baie de aburi. Amestecați până când untul se topește complet.
Dați bolul deoparte, adăugați o linguriță de bicarbonat și amestecați energic cu un tel de mână timp de 20-30 de secunde. Compoziția se deschide puțin la culoare și devine mai spumoasă.
Adăugați sarea și ouăle pe rând, unul câte unul amestecând continuu cu telul.
Cerneți făina într-un castron încăpător.
Peste făină turnați amestecul de mai sus amestecând continuu cu o spatulă.
Amestecați aluatul la început cu o lingură, până când se umezește toată făina.
Răsturnați aluatul pe blatul de lucru presărat cu puțină făină și începeți să îl frământați.
Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult!
Cântăriți aluatul ca să știți cum să formați foi egale.
Împărțiți aluatul în 10 bucăți de greutate egală.
Modelați cele 10 bucăți de aluat în bile mici și le așezați pe o farfurie presărată cu făină.
Acoperiți bilele de aluat cu folie alimentară ca să nu se usuce.
Întindeți pe rând fiecare bilă de aluat în foi de 1 mm grosime. Lucrați direct pe o hârtie de copt. Presărați puțină făină de câte ori simțiți că aluatul se lipește de sucitor.
Din fiecare foaie de aluat decupați discuri de 20 sau 21 cm folosindu-vă de un capac sau o farfurie. Nu îndepărtați marginile! Înțepați aluatul din loc în loc cu dinții unei furculițe și trageți hârtia de copt în tavă.
Coaceți foile la 200 de grade pentru 4-5 minute sau până când devin aurii. Îndepărtați marginile cât foile sunt încă calde. După ce se răcesc devin casante și se rup ușor. Păstrați marginile deoparte, le vom folosi la decor.
Puneți foile unele peste altele și lăsați-le să se răcească. Le puteți păstra 2-3 zile înainte de umplere, într-un loc răcoros și uscat, acoperite cu un șervet.