Go Back
+ servings
Vin fiert
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Vin fiert cu condimente- rețeta simplă cu toate secretele

Cum să faci cel mai bun vin fiert. Ce condimente se folosesc la vin fiert, cum se îndulcește și cât tip se fierbe vinul.
Gătire15 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Bauturi
Cuisine: internationala
Porții: 5
Calories: 356kcal

Ingrediente

  • 750 ml vin roșu Merlot sau Cabernet Sauvignon
  • 200 ml coniac
  • 150 g zahăr / miere de albine sau după gustul vostu
  • 2 portocale mici (coaja și zeama)
  • 2 batoane întregi de scorțișoară
  • 6 boabe de piper negru
  • 2 păstăi cardamom
  • 2 steluțe anason
  • 2 cuișoare întregi

pentru decor

  • felii de portocale în care înfingeți cuișoare întregi
  • batoane de scorțișoară
  • anason stelat

Mod de preparare

  • Într-o oală cu fund gros, de preferat de fontă, puneți: vinul, coniacul, zahărul, coaja și sucul de portocale.
  • Adăugați restul condimentelor: scorțișoară, anason, cardamon, piper și cuișoare.
  • Încălziți vinul la foc mediu aproximativ 5 minute, până când începe să facă bule și dă semne de fierbere.
  • Reduceți focul la mic și continuați fierberea maxim 10 minute.
  • Gustați și decideți dacă doriți să mai adăugați zahăr sau condimente.
  • Strecurați și serviți vinul fiert în căni, decorat cu felii de portocale și condimente întregi.
  • Puteți menține vinul fiert cald, la foc foarte mic timp de 15-20 de minute, timp în care va deveni și mai picant.
  • Vinul fiert se poate reîncălzi dacă s-a răcit.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 356kcal | Carbohidrați: 39g | Proteine: 1g | Grăsimi: 1g | Fibre: 1g | Zahăr: 35g