• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Băuturi calde

    Vin fiert cu condimente - rețeta simplă cu toate secretele

    Publicat la 24 decembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Vrei să știi cum să faci cel mai bun vin fiert? Află ce condimente se folosesc la vin fiert, cum se îndulcește și cât tip se fierbe vinul!

    Suntem chiar în pragul sărbătorilor de iarnă. Bradul e împodobit, turtele cu nucă sau turtele moldovenești cu julfă au fost binecuvântate de preot, ba chiar sunt și mâncate pe jumătate. Cozonacii, fursecurile și prăjiturile pregătite, așteaptă prânzul de Crăciun. Sau măcar dimineața 🙂

    Ca în orice casă de român gospodar, cârnații de casă proaspăt făcuți, abia așteaptă să sfârâie pe un grătar încins. Și cum pe frigul ăsta nu se poate sta lângă grătar fără o băutură de sezon care să ne încălzească, iată că v-am adus cea mai simplă rețetă de vin fiert! Porniți colindele, scoateți vinul - de preferat vin roșu - și pregătiți mirodeniile! Totul se face foarte simplu, în doar 15 minute!

    Vin fiert

    Întotdeauna am asociat vinul fiert cu sărbătorile de iarnă. Vinul fiert este incredibil de ușor de făcut. Rețeta e ușor de personalizat în funcție de preferințele fiecăruia și umple casa cu parfum de mirodenii.

    Această rețetă de vin fiert este pentru iubitorii de vin bun. Am băut de-a lungul anilor câteva vinuri fierte care aveau mai degrabă gust de suc dulce, slab alcoolizat. Rețeta mea are echilibrul potrivit de condimente, fără a fi însă prea dulce. Este fructat, bine condimentat, dar vinul încă strălucește, el rămâne vedeta!

    Vin fiert

    Ce trebuie să știi pentru reușita acestei rețete

    Ce fel de vin este potrivit pentru a face vin fiert?

    Nu e nevoie de cel mai scump vin, dar totuși, nu folosiți pentru vin fiert unul pe care nu vă place să îl beți ca atare. Unele vinuri roșii pe care le puteți savura la temperatura camerei nu vor avea un gust atât de plăcut când sunt încălzite. Evitați și vinurile roșii foarte ușoare, precum Pinot Noir. În schimb, cu un Merlot sau un Cabernet Sauvignon veți merge la sigur!

    Ce condimente de folosesc la vin fiert?

    Nu folosiți condimente măcinate, deoarece acestea vor pluti deasupra vinului și nu se vor încorpora în mod corespunzător. Folosiți, așadar, condimente întregi și nu exagerați cu adăugarea lor. Vom avea nevoie de scorțișoară întreagă, boabe de piper, anason stelat, cardamon și cuișoare. Și poate un pic de nucșoară, dacă vă place.

    Cum se îndulcește vinul fiert?

    Aroma de alcool devine mai aspră când este încălzită, așa că o vom echilibra cu puțin zahăr sau cu miere de albine. Totuși, mierea influențează gustul final al vinului fiert. E posibil să nu vă fie pe plac aroma ei, așa că cel mai bine ar fi să folosiți zahăr.

    Ce mai putem adăuga în vinul fiert?

    Dacă vreți să faceți cu adevărat un vin fiert pentru care să vă pomenească toți prietenii, atunci mai aveți nevoie de câteva "arme secrete" cum ar fi: suc și coajă de portocale sau felii subțiri de mere proaspete sau uscate,

    Puțin coniac face minuni!

    Un strop de coniac bun adăugat în vinul fiert mărește puțin conținutul de alcool și face băutura aceasta ceva mai masculină. Este acea "tușă finală" de care acest vin condimentat are nevoie pentru a atinge apogeul.

    Cât se fierbe vinul fiert?

    Nu fierbeți vinul mai mult de 15 minute și evitați să îl gătiți la foc mare, deoarece alcoolul se va evapora, iar vinul își va pierde aroma.

    Condimente

    Mod de preparare vin fiert cu condimente - rețeta simplă

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Vin fiert

    Vin fiert cu condimente- rețeta simplă cu toate secretele

    Cum să faci cel mai bun vin fiert. Ce condimente se folosesc la vin fiert, cum se îndulcește și cât tip se fierbe vinul.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 15 minutes minutes
    Număr de porții: 5
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 750 ml vin roșu (Merlot sau Cabernet Sauvignon)
    • 200 ml coniac
    • 150 g zahăr / miere de albine (sau după gustul vostu)
    • 2 portocale mici (coaja și zeama)
    • 2 batoane întregi de scorțișoară
    • 6 boabe de piper negru
    • 2 păstăi cardamom
    • 2 steluțe anason
    • 2 cuișoare întregi

    pentru decor

    • felii de portocale în care înfingeți cuișoare întregi
    • batoane de scorțișoară
    • anason stelat

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-o oală cu fund gros, de preferat de fontă, puneți: vinul, coniacul, zahărul, coaja și sucul de portocale.
    • Adăugați restul condimentelor: scorțișoară, anason, cardamon, piper și cuișoare.
    • Încălziți vinul la foc mediu aproximativ 5 minute, până când începe să facă bule și dă semne de fierbere.
    • Reduceți focul la mic și continuați fierberea maxim 10 minute.
    • Gustați și decideți dacă doriți să mai adăugați zahăr sau condimente.
    • Strecurați și serviți vinul fiert în căni, decorat cu felii de portocale și condimente întregi.
    • Puteți menține vinul fiert cald, la foc foarte mic timp de 15-20 de minute, timp în care va deveni și mai picant.
    • Vinul fiert se poate reîncălzi dacă s-a răcit.
    Valori nutriționale
    Vin fiert cu condimente- rețeta simplă cu toate secretele
    Valori per porție
    Calorii
    356
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    1
    g
    2
    %
    Carbohidrați
     
    39
    g
    13
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    35
    g
    39
    %
    Proteine
     
    1
    g
    2
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Vin fiert

    Din aceeași categorie

    • ciocolata calda de casa
      Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
    • Suc cald de portocale cu scorţisoară şi rozmarin
      Suc cald de portocale cu scorţisoară şi rozmarin
    • Lapte de aur cu turmeric
      Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine
    • Cacao caldă - un miracol într-o ceaşcă
      Cacao caldă - o băutură minune

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.