Salată a la russe dietetică
Ce poți face cu legumele fierte rămase de la o supă? Încearcă această rețetă de salată a la russe cu maioneză dietetică! Simplu și delicios!
Preparare10 minutes mins
Gătire30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Salate
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 153kcal
pentru salată
- 2 morcovi mari
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 felie de țelină
- 3 cartofi roz
- 2-3 gogoșari în oțet
- 3 castraveți murați
- în plus - albușurile de la ouăle fierte pentru maioneză
- sare și piper
maioneza dietetică
- 3 gălbenușuri
- 2 linguri muștar
- 200 g iaurt grecesc
- sare și piper
pregătire legume pentru salata a la russe
Toate legumele trebuie să fie bine fierte (să intre bine furculița în ele) și răcite ca să se poată tăia frumos.
Tăiați legumele cubulețe cât de mari doriți. Tăiați cubulețe și albușurile rămase de la ouăle fierte pentru maioneză.
Puneți-le pe toate într-un castron încăpător, presărați sare și piper după gust și amestecați.
preparare maioneză dietetică
preparare salată a la russe dietetică
Turnați maioneza peste legumele din castron și omogenizați.
Puneți salata într-o caserolă cu capac care va merge la frigider.
Dacă pregătiți salata pentru o masă la care aveți musafiri, o puteți orna la fel ca pe salata de boeuf.
Lăsați salata a la russe la frigider măcar o oră înainte de servire, ca să se împrietenească toate aromele.
Calorii: 153kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 9g | Grăsimi: 4g | Colesterol: 149mg | Fibre: 5g | Zahăr: 6g