• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fără carne

    Salată a la russe cu maioneză dietetică

    Publicat la 25 ianuarie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Ce poți face cu legumele fierte rămase de la o supă? Încearcă această rețetă de salată a la russe cu maioneză dietetică! Este simplă și delicioasă! Se face foarte ușor, se păstrează bine la frigider și are puține calorii.

    Se întâmplă uneori să ne rămână câteva legume fierte de la o supă de vită sau de la o supă de pui cu găluște. Cea mai bună soluție pentru ele este să le tăiem cubulețe și să facem o salată cu maioneză. În acest fel, avem asigurat și meniul pentru felul doi, masa de seară sau pachetul pentru serviciu.

    Salata a la russe

    Dacă folosiți un rasol pentru supa clară de vită, puteți folosi și carnea rămasă împreună cu legumele și astfel va rezulta o salată de boeuf clasică numai bună de pus pe o masă festivă, de exemplu.

    Iar dacă la salata boeuf alegeți să folosiți rețeta mea de maioneză dietetică, veți avea o salată mai ușoară pentru organism și cu mult mai puține calorii.

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Întrebări frecvente
    • Mod de preparare
    • Păstrare
    • Extra-sfat
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Rețeta de azi e foarte ușor de adaptat la legumele pe care le aveți la dispoziție. Iar dacă vi se par prea puține, puteți oricând să mai fierbeți cartofi sau alte rădăcinoase în plus.

    Eu am folosit ca bază legumele rămase de la rețeta de ciulama de pui cu smântână și usturoi, la care am mai adăugat cartofi, gogoșari în oțet și castraveți murați.

    Ingrediente salată a la russe dietetică

    Ingredientele de bază pentru o salată a la russe dietetică sunt:

    • rădăcinoase fierte - morcovi, țelină, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, cartofi
    • murături - gogoșari în oțet, castraveți murați în saramură sau la oțet.
    • ouă fierte - gălbenușurile le vom folosi la maioneză, albușurile le punem în salată
    • muștar - dă gust și culoare maionezei
    • iaurt - de preferat iaurt grecesc sau un iaurt foarte bine scurs de zer

    Rețeta este foarte versatilă. După gustul vostru, mai puteți adăuga în salată și alte legume, de exemplu mazăre sau fasole verde fiartă și răcită.

    Ingrediente maioneză dietetică

    Pentru cantitățile exacte folosite de mine, vedeți mai jos caseta cu rețeta completă.

    Întrebări frecvente

    Care este diferența dintre salata de boeuf și salata a la russe?

    Diferența dintre cele două salate este că cea de boeuf conține carne de vită fiartă și tăiată cuburi, iar salata a la russe se face doar din legume fierte, fără carne. Ambele salate au maioneză.

    Câte calorii are salata a la russe

    O porție de salată a la russe are 153 kcal dacă folosiți maioneză dietetică și peste 720 kcal dacă folosiți maioneză clasică, cu ulei.

    Mod de preparare

    Se face foarte ușor salata a la russe! vă puteți convinge de acest lucru urmărind și rețeta video postată pe canalul de YouTube. O găsiți la finalul acestei postări.

    Salata a la russe dietetica

    Practic nu trebuie decât să tăiem cubulețe toate legumele din listă, să le punem într-un castron, să turnăm maioneza peste ele și să omogenizăm tot amestecul.

    Dacă pregătiți salata pentru o masă festivă sau dacă pur și simplu vă place ca mâncărurile voastre să arate frumos, o puteți orna după gust și după pricepere, la fel ca pe salata de boeuf.

    Păstrare

    Salata a la russe în varianta dietetică din rețeta de astăzi, nu conține ouă crude și nici alte ingrediente care se alterează repede.

    Puneți salata într-o caserolă cu capac și o puteți păstra astfel la frigider timp de 3-4 zile.

    Nu congelați salata a la russe!

    Salata a la russe

    Extra-sfat

    După ce o preparați, lăsați salata la frigider măcar o oră înainte de servire. Ideal ar fi să o faceți cu o zi înainte. În acest fel, aromele au timp să se combine, salata va fi mai gustoasă, iar maioneza dietetică va deveni mai fermă.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Salata a la russe

    Salată a la russe dietetică

    Ce poți face cu legumele fierte rămase de la o supă? Încearcă această rețetă de salată a la russe cu maioneză dietetică! Simplu și delicios!
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 40 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    blender de mână

    Ingrediente
     

    pentru salată

    • 2 morcovi mari
    • 1 rădăcină de păstârnac
    • 1 felie de țelină
    • 3 cartofi roz
    • 2-3 gogoșari în oțet
    • 3 castraveți murați
    • în plus - albușurile de la ouăle fierte pentru maioneză
    • sare și piper

    maioneza dietetică

    • 3 gălbenușuri
    • 2 linguri muștar
    • 200 g iaurt grecesc
    • sare și piper

    Instrucțiuni de preparare
     

    pregătire legume pentru salata a la russe

    • Toate legumele trebuie să fie bine fierte (să intre bine furculița în ele) și răcite ca să se poată tăia frumos.
    • Tăiați legumele cubulețe cât de mari doriți. Tăiați cubulețe și albușurile rămase de la ouăle fierte pentru maioneză.
    • Puneți-le pe toate într-un castron încăpător, presărați sare și piper după gust și amestecați.

    preparare maioneză dietetică

    • Puneți toate ingredientele în vasul blenderului și mixați de câteva ori până când obțineți o emulsie cremoasă și omogenă.

    preparare salată a la russe dietetică

    • Turnați maioneza peste legumele din castron și omogenizați.
    • Puneți salata într-o caserolă cu capac care va merge la frigider.
    • Dacă pregătiți salata pentru o masă la care aveți musafiri, o puteți orna la fel ca pe salata de boeuf.
    • Lăsați salata a la russe la frigider măcar o oră înainte de servire, ca să se împrietenească toate aromele.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Salată a la russe dietetică
    Valori per porție
    Calorii
    153
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    4
    g
    6
    %
    Colesterol
     
    149
    mg
    50
    %
    Carbohidrați
     
    21
    g
    7
    %
    Fibre
     
    5
    g
    21
    %
    Zahăr
     
    6
    g
    7
    %
    Proteine
     
    9
    g
    18
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Salata a la russe

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • ciuperci rumanite in omleta
      Omletă cu ciuperci și cașcaval -rețetă rapidă pentru micul dejun sau prânz

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.