Go Back
+ servings
Rasol de peste cu legume
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Rasol de pește cu legume

Oricând dorești un prânz simplu, gustos și consistent, încearcă rețeta de rasol de pește cu legume și hrean. Rapid, natural și sănătos!
Preparare10 minutes
Gătire40 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 276kcal

Ingrediente

  • 2 buc păstrăv aprox. 250 g/bucată
  • 3 morcovi
  • 5 cartofi
  • 1 felie de țelină
  • 1 rădăcină rădăcină de păstârnac
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 ceapă medie
  • sare, piper boabe, dafin

pentru servit

  • la alegere: hrean, usturoi, lămâie, pătrunjel

Mod de preparare

  • Curățați legumele de coajă și le spălați. Le puteți lăsa întregi, sau le puteți tăia jumătăți. Puneți legumele într-o oală încăpătoare și turnați apă cât să le acopere bine. Puneți sare, piper boabe și frunze de dafin. Fierbeți legumele acoperite cu capac timp de aprox. 20 de minute sau până când intră ușor furculița în ele.
    rasol de peste cu legume - legumele la fiert
  • Curățați peștele de solzi dacă este cazul și îl eviscerați. Îl spălați bine și îndepărtați capul și coada (le păstrați pentru o ciorbă). Dacă aveți pește mare, e de preferat să îl tăiați în bucăți potrivite înainte să îl puneți la fiert.
    rasol de peste cu legume - pregatire peste
  • Adăugați peștele în oală și îl lăsați la fiert 10-15 minute. Timpul de fierbere depinde de peștele folosit și de dimensiunea acestuia.
    rasol de peste cu legume - pestele la fiert
  • Scoateți legumele și peștele pe un platou, presărați pătrunjel proaspăt și le serviți imediat cu sos de hrean, maioneză sau mujdei de usturoi.
    Rasol de peste cu legume - servire

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 276kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 29g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 73mg | Fibre: 4g | Zahăr: 4g