Rasol de pește cu legume
Oricând dorești un prânz simplu, gustos și consistent, încearcă rețeta de rasol de pește cu legume și hrean. Rapid, natural și sănătos!
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 276kcal
- 2 buc păstrăv aprox. 250 g/bucată
- 3 morcovi
- 5 cartofi
- 1 felie de țelină
- 1 rădăcină rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă medie
- sare, piper boabe, dafin
pentru servit
- la alegere: hrean, usturoi, lămâie, pătrunjel
Curățați legumele de coajă și le spălați. Le puteți lăsa întregi, sau le puteți tăia jumătăți. Puneți legumele într-o oală încăpătoare și turnați apă cât să le acopere bine. Puneți sare, piper boabe și frunze de dafin. Fierbeți legumele acoperite cu capac timp de aprox. 20 de minute sau până când intră ușor furculița în ele.
Curățați peștele de solzi dacă este cazul și îl eviscerați. Îl spălați bine și îndepărtați capul și coada (le păstrați pentru o ciorbă). Dacă aveți pește mare, e de preferat să îl tăiați în bucăți potrivite înainte să îl puneți la fiert.
Adăugați peștele în oală și îl lăsați la fiert 10-15 minute. Timpul de fierbere depinde de peștele folosit și de dimensiunea acestuia.
Scoateți legumele și peștele pe un platou, presărați pătrunjel proaspăt și le serviți imediat cu sos de hrean, maioneză sau mujdei de usturoi.
Calorii: 276kcal | Carbohidrați: 21g | Proteine: 29g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 73mg | Fibre: 4g | Zahăr: 4g