Go Back
+ servings
Clătite bănățene ca la Ana Lugojana
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Clătite bănățene ca la Ana Lugojana. Rețeta de clătite la cuptor.

Clătite bănățene umplute cu brânză cremoasă, scăldate în sos fin de vanilie și învelite cu bezea pufoasă, ușor caramelizată. Un deliciu!
Preparare15 minutes
Gătire25 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 935kcal

Ingrediente

  • 8 clătite mari 24-25 cm diametru

umplutura

  • 400 g brânza de vaci brânză dulce
  • 100 g smântână fermentată 12-20% grăsime
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • extract de vanilie
  • un praf de sare
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 100 g stafide
  • 20 g unt

sos de vanilie

  • 4 gălbenușuri
  • 200 ml smântână dulce 20-30% grăsime
  • 10 g zahăr Bourbon
  • 1 lingurița extract de vanilie
  • 20 g zahăr

bezea

  • 4 albușuri
  • 100 g zahăr
  • un praf de sare

în plus

  • puțin unt pentru uns tava

Mod de preparare

  • Avem nevoie de 8 clătite mari, cu diametrul de 24-25 cm. Rețeta aici.
  • Într-un castron combinați toate ingredientele din lista pentru umplutură.
    Umplutura Clatite banatene
  • Orientați-vă în așa fel încât să vă ajungă umplutura pentru cele 8 clătite. Puneți umplutură de brânză pe fiecare clătită și pliați marginile ca în poza de mai jos.
    impaturire clatite cu branza
  • Împachetați clătitele ca pe sarmale, astfel încât umplutura să nu poată curge.
    impaturire clatite cu branza
  • Așa trebuie să arate.
    impaturire clatite cu branza
  • Așezați clătitele într-o tavă unsă cu unt. Peste fiecare clătită puneți o fâșie de unt rece.
    Clatite banatene in vas
  • Într-un vas combinați toate ingredientele din lista pentru sosul de vanilie. Turnați sosul peste clătitele din tavă, apoi dați tava la cuptor pentru 15 minute. Cuptorul să fie bine încins la 180 de grade!
    Clatite banatene sos de vanilie
  • Între timp bateți albușurile spumă cu un praf de sare. Când s-au întărit bine, adăugați zahărul și mixați din nou până când aveți o bezea fermă și lucioasă.
    bate albusurile spuma
  • Scoateți tava din cuptor și întindeți spuma de albușuri în strat uniform peste clătite.
    Clatite banatene cu bezea
  • Dați din nou tava la cuptor pentru încă 10-15 minute sau până când bezeaua este rumenită frumos.
    Clătite bănățene ca la Ana Lugojana
  • Lăsați clătitele să se răcorească în tavă timp de câteva minute înainte de servire.
    Clătite bănățene ca la Ana Lugojana

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 935kcal | Carbohidrați: 101g | Proteine: 24g | Grăsimi: 50g | Colesterol: 432mg | Fibre: 2g | Zahăr: 67g | Vitamina A: 1839IU | Calciu: 333mg