Go Back
+ servings
Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 10 votes

Pască cu vișine sau cheesecake cu vișine la cuptor

Cheesecake cu vișine la cuptor, un desert extraordinar de fin și de cremos. Se poate servi și de Paște. Rețeta de pască fără aluat cu vișine.
Preparare15 minutes
Gătire1 hour
Timp total1 hour 15 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 480kcal

Ingrediente

pentru o formă rotundă cu diametrul de 22 cm

  • 5 ouă mari XL
  • 120 g zahăr
  • un praf de sare
  • 140 g unt 82% grăsime foarte moale
  • 500 g brânză de vaci grasă, bine scursă
  • 100 g smântână 12-20% grăsime
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 150 g făină tip 000
  • 60 g griș
  • 5 g praf de copt
  • 350 g vișine fără sâmburi

în plus

  • 1 lingură făină pentru tăvălit vișinele
  • 1 lingură zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

  • Îndepărtați sâmburii vișinelor dacă este cazul, și lăsați-le să se scurgă într-o sită.
    Visine la scurs
  • Puneți ouăle într-un castron încăpător și peste ele puneți sarea și zahărul. Mixați până când ouăle își măresc volumul și se deschid la culoare.
    mixati ouale
  • Încorporați apoi untul moale, smântâna, brânza și vanilia.
    adaugati branza de vaci peste oua
  • Amestecați făina cu praful de copt și le turnați împreună peste compoziția din castron. Tot acum puneți și grișul. Încorporați cu un tel de mână.
    incorporati faina
  • Puneti vișinele scurse într-un castron și presărați peste ele o lingură de făină. Amestecați pentru ca toate vișinele să fie îmbrăcate într-un strat de făină. În acest fel ele vor rămâne în aluat și nu se vor duce la fund.
    imbracati visinele in faina
  • Încorporați vișinele în aluat și turnați compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu un spray antiaderent. Nivelați.
    turnati aluatul in tava
  • Dați tava la cuptor, la 160 de gade pentru aproximativ 1 oră, sau până când pasca e bine închegată și rumenită ușor. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
    Testul cu scobitoarea
  • Lăsați pasca să se răcească în formă înainte să o transferați sau să o răsturnați pe un platou.
    Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 480kcal | Carbohidrați: 44g | Proteine: 14g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 178mg | Fibre: 2g | Zahăr: 21g | Vitamina A: 970IU | Calciu: 173mg