Chiftele la cuptor din carne amestec porc și vită
Aceasta este cea mai ușoară rețetă de chiftele la cuptor din carne amestec! Sunt gustoase și suculente, deși nu sunt prăjite în baie de ulei!
Preparare15 minutes mins
Gătire35 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 16 chiftele
Calories: 106kcal
- 500 g carne tocată amestec porc și vită
- 1 ou
- 1 ceapă medie
- 1 cartof mediu 100 g
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
- 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
- 30 ml ulei
Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
Cu o lingură formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
Dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
Chifteluțele gătite la cuptor se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
Calorii: 106kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 6g | Grăsimi: 8g | Colesterol: 34mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 50IU | Calciu: 10mg