Go Back
+ servings
Chiftele la cuptor_reteta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Chiftele la cuptor din carne amestec porc și vită

Aceasta este cea mai ușoară rețetă de chiftele la cuptor din carne amestec! Sunt gustoase și suculente, deși nu sunt prăjite în baie de ulei!
Preparare15 minutes
Gătire35 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Aperitive
Cuisine: Romaneasca
Porții: 16 chiftele
Calories: 106kcal

Ingrediente

  • 500 g carne tocată amestec porc și vită
  • 1 ou
  • 1 ceapă medie
  • 1 cartof mediu 100 g
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • sare și piper după gust
  • 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
  • 30 ml ulei

Mod de preparare

  • Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
    punem condimentele peste carnea tocata
  • Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
    carne amestec framanatata pentru chiftele la cuptor
  • Cu o lingură formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
    chiftele puse in tava cu lingura de ingheatata
  • Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
    Ungem chiftelele cu ulei
  • Dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
    chiftele in tava la cuptor
  • Chifteluțele gătite la cuptor se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
    Chiftele la cuptor_reteta

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 106kcal | Carbohidrați: 2g | Proteine: 6g | Grăsimi: 8g | Colesterol: 34mg | Fibre: 1g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 50IU | Calciu: 10mg