• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Gustări

    Chiftele la cuptor din carne amestec - cea mai rapidă rețetă

    Publicat la 17 septembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Aceasta este categoric cea mai ușoară rețetă de chiftele la cuptor din carne amestec, porc și vită! Chiftelele sunt extraordinar fragede și de gustoase, chiar dacă nu sunt prăjite în baie de ulei!

    Chiftele la cuptor in sectiune_reteta

    Când ai familie numeroasă, să faci chiftele pentru toți, poate fi o muncă copleșitoare. Dar cu această rețetă de chiftele la cuptor totul e gata atât de simplu și de rapid! Chiftelele din carne amestec gătite în cuptor au nevoie de foarte puțin ulei, sunt rumenite frumos la exterior, suculente și pline de arome în interior. Va deveni rapid rețeta voastră preferată!

    Dacă și voi preferați cuptorul ca metodă de gătire, vă recomand să încercați și rețeta mea de chifteluțe din pește la cuptor sau pe cea de chifteluțe de post din fasole boabe.

    Mergi direct la:
    • Ingrediente necesare
    • Cum se fac chiftelele la cuptor
    • Ce puteți schimba în rețetă
    • Cum se servesc, cum se păstrează
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente necesare

    Rețeta de chifteluțe mai ales gătite la cuptor, cu foarte puțin ulei, este destul de prietenoasă cu bugetul familiei. Merge de minune cu o salată de dovlecei cruzi alături. . Iată ce ne trebuie

    • carne tocată - amestec porc și vită
    • ouă pentru legarea compoziției
    • ceapă uscată
    • cartofi
    • usturoi
    • condimente: boia de ardei, cimbru uscat, sare și piper
    • verdeață: mărar sau pătrunjel proaspăt
    • foarte puțin ulei pentru uns chifteluțele

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Cum se fac chiftelele la cuptor

    E foarte ușor să pregătești chiftele delicioase fără să le prăjești în tigaie, fără fum și fără miros în toată casa! Iată în câțiva pași simpli cum puteți face cele mai bune chifteluțe:

    1. Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
    2. Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
    3. Cu o lingură de înghețată formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
    4. Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
    5. Băgați tava în cuptorul preîncins la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
    Chiftele la cuptor_reteta

    Ce puteți schimba în rețetă

    Rețeta de chifteluțe este ușor de adaptat gusturilor voastre sau ingredientelor pe care le aveți la îndemână. Iată ce puteți schimba:

    • Carne tocată - puteți folosi doar carne de porc sau o carne mai slabă, de exemplu de pui sau de curcan. Totuși, trebuie să știți că vom obține chifteluțe mai fragede și mai suculente dacă folosim o carne mai grasă.
    • Ou - se pot face chifteluțe și fără ou, dacă adăugați în schimb 1-2 linguri de pesmet care să lege compoziția.
    • Cartof - se poate înlocui cu pâine mai veche lăsată 15-20 de se înmoaie foarte bine în lapte. Pâine se stoarce, se curăță de coajă iar miezul se pune în compoziția de chifteluțe.

    Cum se servesc, cum se păstrează

    Chifteluțele gătite la cuptor se pot servi calde sau reci, alături de piure de cartofi, cartofi natur, cartofi prăjiți, sau lângă o salată.

    Chifteluțele se păstrează foarte bine 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac sau se pot congela pentru 1-2 luni.

    Chiftele la cuptor_reteta

    Rețete asemănătoare

    Vă las mai jos și alte idei de rețete gustoase cu carne tocată. Sper să fie și pe gustul vostru!

    • Ardei umpluţi cu carne tocată
      Ardei umpluţi cu carne tocată
    • Carnati de porc reteta traditionala
      Cârnați de porc, rețeta tradițională explicată pas cu pas
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Musaca cu carne tocata la cuptor_reteta
      Musaca de cartofi cu carne tocată la cuptor

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Chiftele la cuptor_reteta

    Chiftele la cuptor din carne amestec porc și vită

    Aceasta este cea mai ușoară rețetă de chiftele la cuptor din carne amestec! Sunt gustoase și suculente, deși nu sunt prăjite în baie de ulei!
    5 from 7 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 35 minutes minutes
    Timp total: 50 minutes minutes
    Număr de porții: 16 chiftele
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 500 g carne tocată amestec porc și vită
    • 1 ou
    • 1 ceapă medie
    • 1 cartof mediu (100 g)
    • 2-3 căței de usturoi
    • 1 linguriță boia de ardei dulce
    • ½ linguriță cimbru uscat
    • sare și piper după gust
    • 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
    • 30 ml ulei

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
      punem condimentele peste carnea tocata
    • Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
      carne amestec framanatata pentru chiftele la cuptor
    • Cu o lingură formați chifteluțele și le așezați în tavă peste hârtia de copt. Nu le aplatizați ca pe cele pentru prăjit.
      chiftele puse in tava cu lingura de ingheatata
    • Cu o pensulă, ungeți chiftelele cu puțin ulei.
      Ungem chiftelele cu ulei
    • Dați tava la cuptor, la 200 de grade pentru 30-35 de minute. Chifteluțele trebuie să fie rumenite dar nu uscate.
      chiftele in tava la cuptor
    • Chifteluțele gătite la cuptor se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
      Chiftele la cuptor_reteta

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Chiftele la cuptor din carne amestec porc și vită
    Valori per porție
    Calorii
    106
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    8
    g
    12
    %
    Colesterol
     
    34
    mg
    11
    %
    Carbohidrați
     
    2
    g
    1
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    1
    g
    1
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    Vitamina A
     
    50
    IU
    1
    %
    Calciu
     
    10
    mg
    1
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • ardei kapia umpluti cu branza si ceapa caramelizata
      Ardei kapia umpluți cu brânză și ceapă caramelizată, rețetă în stil grecesc
    • porumb fiert cu unt si sare
      Porumb fiert - rețeta tradițională. Savurează-l cu unt și sare!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.