Go Back
+ servings
Paste cu ciuperci si sos de rosii-reteta
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Paste cu ciuperci și sos de roșii

O rețetă simplă, dar absolut delicioasă de paste cu ciuperci și sos de roșii gustos. Poate fi vegetariană sau de post și e gata imediat! Mâncarea perfectă pentru prânz sau cină.
Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Italiana
Porții: 2
Calories: 489kcal

Ingrediente

  • 180 g paste fusilli, penne, tagliatelle, etc.
  • 200 g ciuperci Champignon, ghebe, hribi, gălbiori, etc.
  • 200 ml suc de roșii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 căței usturoi
  • 50 g parmezan
  • sare și piper
  • fulgi de chilli
  • busuioc

Mod de preparare

  • Puneți la fiert 2 litri de apă. Când apa începe să clocotească, adăugați o linguriță rasă de sare, apoi pastele. Fierbeți pastele cu 1 minut mai puțin decât timpul indicat pe pachet.
  • Într-o tigaie, puneți uleiul să se încălzească. Adăugați ciupercile tăiate cuburi și usturoiul tocat sau trecut prin presă. Lăsați ciupercile să se gătească până când se rumenesc ușor.
  • Puneți sucul de roșii, 2 frunze de busuioc,sare, piper și fulgi de chilli după gust. Amestecați și lăsați sosul să se gândească 5 minute.
  • Puneți peste sos 2 polonice (aprox 300 ml) din apa in care au fiert pastele. Tot acum puneți și 30 g de parmezan ras. Amestecați și lăsați sosul să fiarbă încă 2 minute.
  • Puneți în sos pastele fierte și scurse amestecați și lăsați sa fiarbă la foc mic încă 2 minute.
  • Presărați restul de parmezan ras, decorați cu busuioc și serviți pastele imediat.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 489kcal | Carbohidrați: 77g | Proteine: 25g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 17mg | Fibre: 5g | Zahăr: 8g | Vitamina A: 644IU | Calciu: 334mg