Căpşuni cu frişcă
O cupă de căpşuni cu frişcă va fi un desert extrem de apreciat într-o zi călduroasă de vară, dar se poate pregăti şi cu căpşuni congelate.
Preparare14 minutes mins
Timp total14 minutes mins
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 514kcal
- 14-20 căpșuni
- 200 ml smântână pentru frișcă min. 32% grăsime
- 1 lingură zahăr pudră
- ½ linguriță pastă/extract de vanilie
- 1 lingură zahăr tos
- frunze de mentă, rozmarin sau busuioc
Dacă folosiți căpșuni proaspete, tăiați-le jumătăți sau felii, presărați-le cu o lingură de zahăr și lăsați-le deoparte 10 minute.
Dacă folosiți căpșuni congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze într-o sită prin care să se scurgă siropul în exces, apoi le presărați cu zahăr tos.
Bateți smântâna pentru frişcă (vezi aici cum se face frișca naturală din smântână) și, pentru un aspect mai frumos, puneți-o într-un poș cu dui stelat. Ornați bolurile alternând straturile de căpșuni și frișcă. Decorați cu frunze proaspete de mentă, rozmarin sau busuioc şi gata, asta-i tot.
Calorii: 514kcal | Carbohidrați: 46g | Proteine: 4g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 114mg | Fibre: 4g | Zahăr: 41g | Vitamina A: 1500IU | Calciu: 95mg