Go Back
+ servings
capsuni cu frisca
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Căpşuni cu frişcă

O cupă de căpşuni cu frişcă va fi un desert extrem de apreciat într-o zi călduroasă de vară, dar se poate pregăti şi cu căpşuni congelate.
Preparare14 minutes
Timp total14 minutes
Categorie: Desert
Cuisine: Romaneasca
Porții: 2
Calories: 514kcal

Ingrediente

  • 14-20 căpșuni
  • 200 ml smântână pentru frișcă min. 32% grăsime
  • 1 lingură zahăr pudră
  • ½ linguriță pastă/extract de vanilie
  • 1 lingură zahăr tos
  • frunze de mentă, rozmarin sau busuioc

Mod de preparare

  • Dacă folosiți căpșuni proaspete, tăiați-le jumătăți sau felii, presărați-le cu o lingură de zahăr și lăsați-le deoparte 10 minute.
  • Dacă folosiți căpșuni congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze într-o sită prin care să se scurgă siropul în exces, apoi le presărați cu zahăr tos.
  • Bateți smântâna pentru frişcă (vezi aici cum se face frișca naturală din smântână) și, pentru un aspect mai frumos, puneți-o într-un poș cu dui stelat.
  • Ornați bolurile alternând straturile de căpșuni și frișcă. Decorați cu frunze proaspete de mentă, rozmarin sau busuioc şi gata, asta-i tot.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 514kcal | Carbohidrați: 46g | Proteine: 4g | Grăsimi: 37g | Colesterol: 114mg | Fibre: 4g | Zahăr: 41g | Vitamina A: 1500IU | Calciu: 95mg