O cupă de căpşuni cu frişcă va fi un desert extrem de apreciat într-o zi călduroasă de vară și un desert-surpriză dacă sezonul căpşunilor a trecut, pentru că se poate pregăti la fel de bine şi cu căpşuni congelate.
Ei bine, aceasta aproape că nu este o reţetă, ci doar o idee delicioasă care ne poate scoate din impas chiar şi la mesele festive de sărbători.
Mergi direct la:
Ingrediente
Aveți nevoie de foarte puține ingrediente pentru rețeta de căpșuni și frișcă:
- căpșuni - proaspete sau congelate
- smântână pentru frișcă - cu min. 32% grăsime
- vanilie - pentru aromatizat frișca
- opțional - o lingură de zahăr care să potențeze aroma căpșunilor
- pentru decor - frunze proaspete de mentă, busuioc sau rozmarin
Mod de preparare
- Pentru 2 porţii avem nevoie de câteva căpșuni, să zicem vreo 14-20, depinde cât de mari sunt, şi de 200 ml de smântână pentru frişcă.
- Dacă folosiți căpșuni proaspete, tăiați-le jumătăți sau felii, presărați-le cu o lingură de zahăr și lăsați-le deoparte 10 minute.
- Dacă folosiți căpșuni congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze într-o sită prin care să se scurgă siropul în exces, apoi le presărați cu zahăr tos.
- Bateți smântâna pentru frişcă (vezi aici cum se face frișca naturală din smântână) și, pentru un aspect mai frumos, puneți-o într-un poș cu dui stelat.
- Ornați bolurile alternând straturile de căpșuni și frișcă. Decorați cu frunze proaspete de mentă, rozmarin sau busuioc şi gata, asta-i tot.
Alte rețete delicioase cu căpșuni
Dacă și voi iubiți deserturile cu căpșuni, vă las mai jos câteva rețete ușoare, de vară pe care sigur veți dori să le încercați.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Căpşuni cu frişcă
Echipamente necesare
Ingrediente
- 14-20 căpșuni
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
- 1 lingură zahăr pudră
- ½ linguriță pastă/extract de vanilie
- 1 lingură zahăr tos
- frunze de mentă, rozmarin sau busuioc
Instrucțiuni de preparare
- Dacă folosiți căpșuni proaspete, tăiați-le jumătăți sau felii, presărați-le cu o lingură de zahăr și lăsați-le deoparte 10 minute.
- Dacă folosiți căpșuni congelate, va trebui ca mai întâi să le lăsați să se decongeleze într-o sită prin care să se scurgă siropul în exces, apoi le presărați cu zahăr tos.
- Bateți smântâna pentru frişcă (vezi aici cum se face frișca naturală din smântână) și, pentru un aspect mai frumos, puneți-o într-un poș cu dui stelat.
- Ornați bolurile alternând straturile de căpșuni și frișcă. Decorați cu frunze proaspete de mentă, rozmarin sau busuioc şi gata, asta-i tot.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la căpşuni cu frişcă!
andreea100 a zis
Arata superb! Iti lasa gura apa!
Iuliana a zis
🙂