Go Back
+ servings
tarator_reteta de supa rece de castraveti cu iaurt
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Tarator - rețeta de supă rece de castraveți cu iaurt

Tarator este o rețetă bulgărească de supă rece de castraveți cu iaurt. Ușoară, rapidă, cu puține calorii și extraordinar de răcoritoare.
Preparare10 minutes
la frigider30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 290kcal

Ingrediente

  • 4-5 castraveți mici, de vară aprox. 500 g
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri mărar proaspăt
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 500 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • sare și piper după gust
  • apă rece - după preferințe aprox. 150-200 ml
  • 100 g miez de nucă tocat mărunt
  • cuburi de gheață opțional

Mod de preparare

  • Într-un castron mare puneți castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari, usturoiul, mărarul tocat fin, uleiul, sarea și piperul negru.
  • Turnați iaurtul și se amestecați
  • Adăugați apă rece până la consistența dorită și amestecați bine, asigurându-vă că supa este omogenă. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.
  • Lăsați supa la frigider cel puțin 30 de minute pentru a se răci și a se combina aromele.
  • Înainte de servire presărați nucă tocată și opțional, puteți adăuga cuburi de gheață care să o mențină rece.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 290kcal | Carbohidrați: 19g | Proteine: 19g | Grăsimi: 18g | Colesterol: 6mg | Fibre: 3g | Zahăr: 10g | Vitamina A: 325IU | Calciu: 212mg