Tarator - rețeta de supă rece de castraveți cu iaurt
Tarator este o rețetă bulgărească de supă rece de castraveți cu iaurt. Ușoară, rapidă, cu puține calorii și extraordinar de răcoritoare.
Preparare10 minutes mins
la frigider30 minutes mins
Timp total40 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 290kcal
- 4-5 castraveți mici, de vară aprox. 500 g
- 2 căței de usturoi
- 3 linguri mărar proaspăt
- 2 linguri ulei de măsline
- 500 g iaurt grecesc 10% grăsime
- sare și piper după gust
- apă rece - după preferințe aprox. 150-200 ml
- 100 g miez de nucă tocat mărunt
- cuburi de gheață opțional
Într-un castron mare puneți castraveții dați pe răzătoarea cu găuri mari, usturoiul, mărarul tocat fin, uleiul, sarea și piperul negru.
Turnați iaurtul și se amestecați
Adăugați apă rece până la consistența dorită și amestecați bine, asigurându-vă că supa este omogenă. Gustați și adăugați mai multă sare dacă este necesar.
Lăsați supa la frigider cel puțin 30 de minute pentru a se răci și a se combina aromele.
Înainte de servire presărați nucă tocată și opțional, puteți adăuga cuburi de gheață care să o mențină rece.
Calorii: 290kcal | Carbohidrați: 19g | Proteine: 19g | Grăsimi: 18g | Colesterol: 6mg | Fibre: 3g | Zahăr: 10g | Vitamina A: 325IU | Calciu: 212mg