Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin
Căutați o idee pentru un prânz? Încercați această rețetă de redfish la cuptor! Doar ingrediente simple și masa e gata în 30 de minute!
Preparare5 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 676kcal
- 1 trunchi de red fish aprox. 600 g
- 50 ml ulei de măsline
- sucul de la ½ de lămâie
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 linguriță pudră de usturoi
- sare și piper după gust
- 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt
pentru servit
- 100 g unt 82% grăsime
- 3 căței usturoi
Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.
Calorii: 676kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 62g | Grăsimi: 46g | Colesterol: 183mg | Fibre: 0.1g | Zahăr: 0.1g | Vitamina A: 1315IU | Calciu: 107mg