Go Back
+ servings
Trunchi de peste in tigaie cu lamaie si rozmarin
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Trunchi de redfish la cuptor cu unt și rozmarin

Căutați o idee pentru un prânz? Încercați această rețetă de redfish la cuptor! Doar ingrediente simple și masa e gata în 30 de minute!
Preparare5 minutes
Gătire20 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 676kcal

Ingrediente

  • 1 trunchi de red fish aprox. 600 g
  • 50 ml ulei de măsline
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • sare și piper după gust
  • 2-3 crenguțe rozmarin proaspăt

pentru servit

  • 100 g unt 82% grăsime
  • 3 căței usturoi

Mod de preparare

  • Curățați peștele de solzi și spălați-l bine, apoi îl uscați cu prosoape de hârtie. Cu un cuțit bine ascuțit crestați peștele pe ambele părți la intervale de aprox. 2 cm.
  • Într-un castron amestecați: uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare, piper, boia, pudra de usturoi și rozmarinul tocat mărunt.
  • Cu o pensulă ungeți peștele pe toate părțile cu amestecul de mai sus și așezați-l într-o tavă potrivită ca mărime.
  • Dați pestele la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
  • Între timp puneți untul într-o tigaie, la foc mic, împreună cu usturoiul trecut prin presă și o crenguță de rozmarin. Lăsați untul să se topească bine și să înglobeze aromele, apoi îl strecurați printr-o sită.
  • Scoateți peștele din cuptor și îl serviți imediat, stropit cu untul aromat și cu garnitura preferată.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 676kcal | Carbohidrați: 1g | Proteine: 62g | Grăsimi: 46g | Colesterol: 183mg | Fibre: 0.1g | Zahăr: 0.1g | Vitamina A: 1315IU | Calciu: 107mg