Frigănele - rețeta de pâine prăjită cu ou și lapte
Cum să faci cele mai bune frigănele! Mic dejun dulce sau sărat cu pâine înmuiată în lapte, trecută prin ou bătut și prăjită în tigaie.
Preparare10 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Deserturi
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 184kcal
- 4-5 felii de pâine mai veche
- 2 ouă mari
- 150 ml lapte
- un praf de sare
pentru servit
- zahăr tos sau zahăr pudră
- scorțișoară
- dulceață
- miere
- fructe proaspete
- brânză rasă
Tăiați pâinea în felii de aproximativ jumătate de centimetru. Dacă sunt felii mari, tăiați-le în jumătate ca să vă încapă mai bine în tigaie.
Într-o farfurie bateți ouăle cu un praf de sare. Într-o altă farfurie puneți laptele.
Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie încăpătoare.
Treceți pâinea mai întâi prin lapte, apoi prin ou bătut. Puneți feliile de pâine la prăjit când uleiul este foarte bine încins.
Prăjiți pâinea la foc mediu până se rumenește pe ambele părți. Ar trebui să dureze aprox. 2-3 minute pe fiecare parte.
Scoateți pâinea prăjită cu ou pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei.
Serviți frigănelele calde, cu topping dulce sau sărat, după preferință.
Calorii: 184kcal | Carbohidrați: 26g | Proteine: 9g | Grăsimi: 5g | Colesterol: 86mg | Fibre: 1g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 181IU | Calciu: 112mg