Go Back
+ servings
fursecuri asortate pentru Craciun
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

Fursecuri 321 - rețeta fursecuri fragede pentru Crăciun

Încearcă această rețetă de fursecuri 321! Cu o singură rețetă de aluat poți face atâtea fursecuri fragede pentru Crăciun!
Preparare10 minutes
Gătire10 minutes
la rece30 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 50 fursecuri
Calories: 60kcal

Ingrediente

  • 300 g făină tip 000
  • 200 g unt 80-82% grăsime, moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

decor/umpluturi - la alegere

  • gem
  • zahăr pudră
  • ciocolată neagră
  • ciocolată albă
  • miez de nucă
  • decorațiuni colorate din zahăr

Mod de preparare

  • Mixați untul moale cu zahărul pudră și sarea până devine cremos (aprox. 7-8 minute)
  • Adăugați oul și vanilia și omogenizați tot cu mixerul.
  • Cerneți făina peste crema de unt și o încorporați cu o spatulă sau cu cârligul robotului până obțineți un aluat moale. Nu frământați mai mult!
  • Puneți aluatul într-o pungă curată și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.
  • Întindeți aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime și decupați formele dorite. Marginile rămase la adunați la un loc și din ele întindeți o nouă foaie. Dacă nu lucrați tot aluatul odată, partea care rămâne se păstrează la frigider.
  • Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-8 minute, apoi le umpleți cu gem sau le decorați cu ciocolată topită, după dorință.

Video

Notă

  • Din cantitățile specificate veți obține aprox. 50-60 de fursecuri. Dacă doriți să faceți fursecuri lipite două câte două cu gem, veți obține doar 25-30 bucăți.
  • Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult! Dacă frământați mai mult, dezvoltați rețeaua de gluten din făină și nu veți mai avea fursecuri fragede!
  • Coaceți fursecurile doar 7-8 minute, nu mai mult! Fursecurile trebuie să rămână albe, să nu se rumenească.
  • Cât fursecurile sunt calde încă, datorită untului vor fi foarte moi și se vor deforma ușor. Lăsați-le să se răcească câteva minute în tavă, abia poi le transferați pe un grătar sau pe un platou.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 60kcal | Carbohidrați: 7g | Proteine: 1g | Grăsimi: 3g | Colesterol: 12mg | Fibre: 0.2g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 105IU | Calciu: 2mg