Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun

48 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Încearcă această rețetă de fursecuri 321! Cu o singură rețetă de aluat poți face atâtea fursecuri fragede pentru Crăciun în forme și cu glazuri diferite!

fursecuri 321 - fursecuri fragede pentru Craciun

Nu vă trebuie multe rețete de fursecuri pentru Crăciun, ci una și bună: rețeta de fursecuri 321! Vă mai trebuie apoi colinde în fundal, voie bună în casă și vă puteți apuca imediat de treabă căci rețeta aceasta e atât de ușoară!

Dacă pe lângă fursecuri vreți să faceți și câteva produse de patiserie dulci sau sărate, tot de o singură rețetă aveți nevoie: aluat fraged cu mascarpone! Din el puteți face o mulțime de produse pentru mesele de sărbători, în forme și cu umpluturi la alegere 🙂

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Decoruri și umpluturi
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Alte rețete de fursecuri pentru Crăciun
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Dacă ați vrut o rețetă pe care să o țineți minte ușor, aceasta este! Deși e o rețetă clasică, denumirea am întâlnit-o la fetele de la Savori Urbane și mi s-a părut foarte potrivită pentru că este foarte ușor de reținut proporția 321 dintre ingredientele de bază, adică: 300 g făină / 200 g unt / 100 g zahăr 🙂

Așadar, iată de ce avem nevoie pentru cele mai fragede fursecuri 321:

ingrediente listate pentru reteta de fursecuri fragede cu aluat 321

pentru aluat:

  • făină - folosim făină fină, de patiserie, tip 000
  • unt - cu 80-82% grăsime, moale, la temperatura camerei
  • zahăr - folosim zahăr pudră pentru că se dizolvă rapid în untul moale
  • ou
  • arome - de preferat extract de vanilie
  • sare

Atenție! Nu folosim praf de copt la acest aluat pentru fursecuri, pentru că le dorim fragede, nu pufoase!

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Preparare

E foarte simplu să prepari fursecuri fragede din acest aluat atât de fin și de mătăsos și este o rețetă cu reușită sigură, căci nu are prea multe secrete.

unt moale mixat cu zahar

Mixați untul moale cu zahărul pudră și sarea până devine cremos (aprox. 7-8 minute)

ou si vanilie in aluat

Adăugați oul și vanilia și omogenizați tot cu mixerul.

aluat cu unt pentru fursecuri de Crăciun

Cerneți făina peste crema de unt și o încorporați cu o spatulă sau cu cârligul robotului până obțineți un aluat moale. Nu frământați mai mult!

aluat pentru fursecuri pus in punga pentru odihna la frigider

Puneți aluatul într-o pungă curată și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.

aluat de fursecuri 321 în tavă

Întindeți aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime și decupați formele dorite. Marginile rămase la adunați la un loc și din ele întindeți o nouă foaie. Dacă nu lucrați tot aluatul odată, partea care rămâne se păstrează la frigider.

fursecuri fragede pentru Craciun

Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-8 minute, apoi le umpleți cu gem sau le decorați cu ciocolată topită, după dorință.

Vedeți în caseta de la final și varianta video a rețetei!

fursecuri 321 - fursecuri fragede pentru Craciun

Decoruri și umpluturi

Odată pregătit aluatul și coapte fursecurile, în ceea ce privește decorurile doar imaginația voastră este limita. Vă las mai jos câteva sugestii de umpluturi și glazuri:

  • gem - gros, bine legat și de preferat în culori vii, frumoase: gem de căpșuni, de caise, coacăze, zmeură, etc.
  • coajă confiată de portocală
  • fructe - pot fi stafide pe care să le amestecați în aluat sau fructe confiate pe care să le așezați deasupra. Eu am pus vișine rămase de la vișinata de casă.
  • zahăr pudră - pentru finisat
  • ciocolată topită - albă, neagră, cu lapte sau combinații între acestea
  • miez de nucă - întreg și/sau măcinat. Puteți folosi și: migdale, fistic, alune de pădure, etc.
  • decorațiuni colorate din zahăr
fursecuri pentru Craciun
fursecuri cu nucă sau cu ciocolată
fursecuri bradut cu ciocolata alba
brăduț cu ciocolată albă
fursecuri fragede cu gem
fursecuri umplute cu gem
fursecuri Arici cu nuca
fursecuri arici
brăduț cu ciocolată neagră
fursecuri cu ciocolata alba

Echipamente necesare

Deși este o rețetă simplă, un mixer de mână sau un mixer cu bol este foarte util pentru amestecarea ingredientelor și frământarea scurtă a aluatului. Dacă amestecați cu mâna, untul se va înmuia prea mult în contact cu căldura palmelor.

Cum se păstrează

Aluatul 321 pentru fursecuri fragede se poate păstra la frigider timp de 3-4 zile sau la congelator pentru 2-3 luni.

Când doriți să pregătiți fursecuri, lăsați aluatul să se dezghețe lent, peste noapte, în frigider.

După preparare, fursecurile se pot păstra chiar și o săptămână într-o cutie cu capac, în cămară.

Extra sfaturi

  1. Dacă nu aveți zahăr pudră în casă, puteți măcina aceeași cantitate de zahăr tos folosind un robot, un chopper sau o râșniță de cafea.
  2. Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult! Dacă frământați mai mult, dezvoltați rețeaua de gluten din făină și nu veți mai avea fursecuri fragede!
  3. Coaceți fursecurile doar 7-8 minute! Fursecurile trebuie să rămână albe, să nu se rumenească decât foarte puțin pe partea unde au fost în contact cu tava.
  4. Cât fursecurile sunt calde încă, datorită untului vor fi foarte moi și se vor deforma ușor. Lăsați-le să se răcească 5-10 minute în tavă, abia apoi le transferați pe un grătar sau pe un platou.

Alte rețete de fursecuri pentru Crăciun

Ți-a plăcut această rețetă? Iată mai jos și alte sugestii de fursecuri pentru Crăciun pe care le poți încerca. Sunt rețete la fel de simple și de bune, iar la fiecare în parte găsești și varianta video ca să fie mai ușor de urmărit 🙂

  • Bombe cu visine din visinata
    Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
  • Fursecuri nuci umplute cu crema de ciocolata sau cu magiun
    Nuci umplute cu cremă de ciocolată sau gem - rețeta copilăriei
  • Islere cu nuci
    Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
  • Crinkles cu ciocolata
    Crinkles cu ciocolată neagră - fursecuri crăpate

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

fursecuri asortate pentru Craciun

Fursecuri 321 - rețeta fursecuri fragede pentru Crăciun

Încearcă această rețetă de fursecuri 321! Cu o singură rețetă de aluat poți face atâtea fursecuri fragede pentru Crăciun!
5 from 3 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
la rece: 30 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 50 fursecuri
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
forme decupat fursecuri
decupatoare fursecuri
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 300 g făină (tip 000)
  • 200 g unt (80-82% grăsime, moale)
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

decor/umpluturi - la alegere

  • gem
  • zahăr pudră
  • ciocolată neagră
  • ciocolată albă
  • miez de nucă
  • decorațiuni colorate din zahăr

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați untul moale cu zahărul pudră și sarea până devine cremos (aprox. 7-8 minute)
  • Adăugați oul și vanilia și omogenizați tot cu mixerul.
  • Cerneți făina peste crema de unt și o încorporați cu o spatulă sau cu cârligul robotului până obțineți un aluat moale. Nu frământați mai mult!
  • Puneți aluatul într-o pungă curată și lăsați-l să se odihnească la frigider pentru 30 de minute.
  • Întindeți aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime și decupați formele dorite. Marginile rămase la adunați la un loc și din ele întindeți o nouă foaie. Dacă nu lucrați tot aluatul odată, partea care rămâne se păstrează la frigider.
  • Coaceți fursecurile în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-8 minute, apoi le umpleți cu gem sau le decorați cu ciocolată topită, după dorință.

Bine de știut:

  • Din cantitățile specificate veți obține aprox. 50-60 de fursecuri. Dacă doriți să faceți fursecuri lipite două câte două cu gem, veți obține doar 25-30 bucăți.
  • Frământați doar până când reușiți să formați o bilă de aluat, nu mai mult! Dacă frământați mai mult, dezvoltați rețeaua de gluten din făină și nu veți mai avea fursecuri fragede!
  • Coaceți fursecurile doar 7-8 minute, nu mai mult! Fursecurile trebuie să rămână albe, să nu se rumenească.
  • Cât fursecurile sunt calde încă, datorită untului vor fi foarte moi și se vor deforma ușor. Lăsați-le să se răcească câteva minute în tavă, abia poi le transferați pe un grătar sau pe un platou.
Valori nutriționale
Fursecuri 321 - rețeta fursecuri fragede pentru Crăciun
Valori per porție
Calorii
60
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
3
g
5
%
Colesterol
 
12
mg
4
%
Carbohidrați
 
7
g
2
%
Fibre
 
0.2
g
1
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
48 shares
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.