Supă de chimen cu crutoane - rețeta ardelenească
Pentru rețeta de supă de chimen avem nevoie de doar câteva ingrediente simple și ieftine. Dar ce gustoasă este și ce aromă grozavă are această supă!
Preparare15 minutes mins
Gătire15 minutes mins
Timp total30 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 106kcal
pentru supa de legume
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 felie rădăcină de țelină
- 1 litru apă
supa de chimen
- 3 linguri chimen
- 2 linguri ulei
- 2 linguri rase făină
- 1 linguriță boia de ardei
- sare și piper după gust
pentru servit
- crutoane de pâine
- pătrunjel proaspăt
Curățați legumele, le tăiați bucăți potrivite și le puneți la fiert într-o oală cu un litru de apă. Când legumele sunt fierte, strecurați supa și o păstrați deoparte. legumele fierte le puteți folosi la o salată.
Într-o cratiță puneți uleiul să se încingă și adăugați chimenul. Îl lăsați să se prăjească timp de 2-3 minute amestecând continuu să nu se ardă. Vor începe să pocnească și să sară ca porumbul de floricele.
Peste chimen puneți făina și boiaua de ardei. Amestecați repede cu o lingură de lemn timp de 1 minut. Făina se va îmbiba cu uleiul aromat și se va îngroșa.
Turnați supa de legume pregătită mai devreme peste făina prăjită, puneți sare și piper după gust.
Lăsați supa de foc mic încă 5 minute ca să se combine toate aromele, apoi o strecurați printr-o sită deasă și aruncați semințele de chimen.
Serviți supa de chimen cu crutoane de pâine și pătrunjel proaspăt.
Calorii: 106kcal | Carbohidrați: 12g | Proteine: 2g | Grăsimi: 6g | Fibre: 2g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 3202IU | Calciu: 79mg