Curățați legumele, le tăiați bucăți potrivite și le puneți la fiert într-o oală cu un litru de apă. Când legumele sunt fierte, strecurați supa și o păstrați deoparte. legumele fierte le puteți folosi la o salată.
Într-o cratiță puneți uleiul să se încingă și adăugați chimenul. Îl lăsați să se prăjească timp de 2-3 minute amestecând continuu să nu se ardă. Vor începe să pocnească și să sară ca porumbul de floricele.
Peste chimen puneți făina și boiaua de ardei. Amestecați repede cu o lingură de lemn timp de 1 minut. Făina se va îmbiba cu uleiul aromat și se va îngroșa.
Turnați supa de legume pregătită mai devreme peste făina prăjită, puneți sare și piper după gust.
Lăsați supa de foc mic încă 5 minute ca să se combine toate aromele, apoi o strecurați printr-o sită deasă și aruncați semințele de chimen.
Serviți supa de chimen cu crutoane de pâine și pătrunjel proaspăt.