Go Back
+ servings
bol cu salata mexicana și lime
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată mexicană - rețeta de salată cu fasole roșie, avocado și quinoa

Această salată mexicană are de toate: avocado sănătos, fasole neagră bogată în fibre, porumb și quinoa! Ideală pentru prânz, cină sau pachet!
Preparare10 minutes
Gătire35 minutes
Timp total45 minutes
Categorie: Salate
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 498kcal

Ingrediente

  • 120 g quinoa uscată
  • ¼ ceapă uscată albă sau roșie
  • 2 roșii medii
  • 1 avocado ready to eat
  • 350 g fasole roșie fiartă
  • 170 g boabe de porumb fiert
  • 1 ardei iute curățat de semințe
  • ½ legătură coriandru sau pătrunjel
  • 2 lime
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Clătiți quinoa sub un jet de apă, apoi o puneți la fiert la foc moderat cu un praf de sare. Proporția este: 1 parte quinoa și 2 părți de apă. Ar trebui să dureze 15-20 de minute.
  • Dați quinoa deoparte și lăsați-o se mai "odihnească" acoperită cu un capac încă 15 minute, apoi o amestecați cu o furculiță ca să se desfacă bine și să se răcească.
  • Între timp tăiați cubulețe ceapa și roșiile, tocați mărunt ardeiul iute, coriandrul (sau pătrunjelul).
  • Scurgeți de lichid conservele de fasole și de porumb.
  • Într-un castron încăpător puneți toate ingredientele de mai sus.
  • Ultimul pe care îl tăiem cubulețe este avocado, pentru că el oxidează cel mai repede.
  • Imediat după ce punem și cuburile de avocado în castron, stropim totul cu sucul de la 2 lime și adăugăm sare și piper măcinat.
  • Amestecăm totul foarte bine și salata mexicană e gata de servit.
  • O puteți pune într-un borcan cu capac dacă vreți să o luați la pachet sau o puteți păstra la frigider pentru maxim 2 zile.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 498kcal | Carbohidrați: 94g | Proteine: 12g | Grăsimi: 10g | Fibre: 11g | Zahăr: 47g | Vitamina A: 838IU | Calciu: 59mg