6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite
6 rețete de somon la cuptor simple, naturale și delicioase! În plus, 6 idei de garnituri! Ideale pentru mese sănătoase sau pachet!
Preparare5 minutes mins
Gătire15 minutes mins
marinare30 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Salate
Cuisine: internationala
Porții: 1
somon
- fileuri sau medalioane de somon 120-150 g/persoană
1. marinadă rozmarin & lămâie
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sucul și coaja rasă de la ½ de lămâie
- 1 linguriță ace de rozmarin tocate mărunt rozmarin proaspăt sau uscat
- sare și piper
2. marinadă chilli & lime
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sucul și coaja rasă de la ½ de lime
- 1 linguriță fulgi de chilli
- 1 linguriță pudră de usturoi
- sare și piper
3. marinadă usturoi & pătrunjel
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- sucul și coaja rasă de la ½ de lămâie
- 3-4 căței de usturoi
- 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat mărunt
- sare și piper
4. marinadă miere & muștar
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe muștar franțuzesc
- 2 lingurițe de miere
- sucul de la ½ lămâie
- sare și piper
5. marinadă mediteraneeană
- 50 ml ulei de măsline
- sucul de la ½ lămâie
- 1 linguriță ierburi de Provence
- câteva fire de mărar proaspăt tocat fin
- sare și piper
6. marinadă ghimbir & portocale
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 2 lingurițe rădăcină de ghimbir rasă
- sucul de la ½ lămâie
- sucul și coaja de la ½ portocală
- sare și piper
marinade
Puneți ingredientele într-un castron și amestecați ușor cu un tel de mână.
Puneți fileurile de somon în pungă și turnați peste ele marinada. Masați ușor și sigilați punga.
Dacă faceți marinade diferite, nu uitați să scrieți pe etichetă ce conține fiecare pungă
Lăsați somonul la marinat timp de 30 de minute la temperatura camerei sau până la 12 ore (de seara până dimineața) la frigider
somon la cuptor
Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
Așezați fileurile de somon. Dacă ați folosit fileuri cu piele, așezați-le cu pielea în jos.
Puneți peste fiecare file o lingură din marinada în care a stat. În acest fel somonul rămâne umed, nu se usucă în cuptor și va fi fraged și suculent.
Dați tava la cuptor pentru 12-15 minute până când peștele este fraged și rumenit ușor.
În mod similar puteți găti somonul și la air fryer, doar timpul trebuie ajustat în funcție de recomandările fiecărui aparat (7-9 minute).