Go Back
+ servings
6 retete de somon marinat la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 3 votes

6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite

6 rețete de somon la cuptor simple, naturale și delicioase! În plus, 6 idei de garnituri! Ideale pentru mese sănătoase sau pachet!
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
marinare30 minutes
Timp total50 minutes
Categorie: Salate
Cuisine: internationala
Porții: 1

Ingrediente

somon

  • fileuri sau medalioane de somon 120-150 g/persoană

1. marinadă rozmarin & lămâie

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sucul și coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 1 linguriță ace de rozmarin tocate mărunt rozmarin proaspăt sau uscat
  • sare și piper

2. marinadă chilli & lime

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sucul și coaja rasă de la ½ de lime
  • 1 linguriță fulgi de chilli
  • 1 linguriță pudră de usturoi
  • sare și piper

3. marinadă usturoi & pătrunjel

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • sucul și coaja rasă de la ½ de lămâie
  • 3-4 căței de usturoi
  • 2 lingurițe pătrunjel proaspăt tocat mărunt
  • sare și piper

4. marinadă miere & muștar

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe muștar franțuzesc
  • 2 lingurițe de miere
  • sucul de la ½ lămâie
  • sare și piper

5. marinadă mediteraneeană

  • 50 ml ulei de măsline
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriță ierburi de Provence
  • câteva fire de mărar proaspăt tocat fin
  • sare și piper

6. marinadă ghimbir & portocale

  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 2 lingurițe rădăcină de ghimbir rasă
  • sucul de la ½ lămâie
  • sucul și coaja de la ½ portocală
  • sare și piper

Mod de preparare

marinade

  • Puneți ingredientele într-un castron și amestecați ușor cu un tel de mână.
  • Puneți fileurile de somon în pungă și turnați peste ele marinada. Masați ușor și sigilați punga.
  • Dacă faceți marinade diferite, nu uitați să scrieți pe etichetă ce conține fiecare pungă
  • Lăsați somonul la marinat timp de 30 de minute la temperatura camerei sau până la 12 ore (de seara până dimineața) la frigider

somon la cuptor

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Așezați fileurile de somon. Dacă ați folosit fileuri cu piele, așezați-le cu pielea în jos.
  • Puneți peste fiecare file o lingură din marinada în care a stat. În acest fel somonul rămâne umed, nu se usucă în cuptor și va fi fraged și suculent.
  • Dați tava la cuptor pentru 12-15 minute până când peștele este fraged și rumenit ușor.
  • În mod similar puteți găti somonul și la air fryer, doar timpul trebuie ajustat în funcție de recomandările fiecărui aparat (7-9 minute).

păstrare

  • Dacă nu se mănâncă imediat sau dacă doriți să îl puneți în caserolă și să îl luați la birou, somonul se poate încălzi pentru 10 minute în cuptorul clasic sau 2-3 minute la microunde.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!