Go Back
+ servings
reteta snitele din piept de pui
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Șnițel de pui cu pesmet

Crocant la exterior, fraged la interior. Iată cum se face un șnițel de pui cu pesmet absolut perfect, iubit de toată familia!
Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10
Calories: 190kcal

Ingrediente

  • 650 g piept de pui dezosat
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri pesmet
  • sare și piper
  • 600 ml ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Tăiați jumătatea de jos - cea mai subțire - a pieptului de pui. Partea de sus, care este mai groasă o tăiați în 2 pe orizontală.
  • Pieptul de pui este foarte fraged și nu trebuie bătut cu ciocanul de șnițele! Ca să egalizați grosimea bucăților de carne, acoperiți șnițelele cu o folie alimentară și le bateți cu fundul unul ibric doar pe porțiunea unde carnea este mai groasă.
  • Pregătiți 3 farfurii largi. Una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu pesmet.
  • Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut cu un praf de sare și la final prin pesmet. Procedați așa cu toată carnea.
  • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 2 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 1 minute pe partea cealaltă.
  • Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se servesc calde sau reci.

Video

Notă

  • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
  • Prăjiți șnițelele în baie de ulei, într-o tigaie adâncă. Nivelul uleiului în tigaie trebuie să fie cam de 3 cm. Dacă le prăjiți în mai puțin ulei, acesta se încinge prea tare, se arde repede, iar șnițelele vor fi mai închise la culoare.
  • Dacă la final a mai rămas ou bătut nefolosit, nu îl aruncați! Puneți un cub mic de unt într-o tigaie și faceți rapid o omletă. Va merge de minune pe farfurie, alături de un șnițel.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 190kcal | Carbohidrați: 0.4g | Proteine: 10g | Grăsimi: 16g | Colesterol: 65mg | Fibre: 0.02g | Zahăr: 0.04g | Vitamina A: 110IU | Calciu: 10mg