• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane

    Publicat la 19 ianuarie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 9 minute

    Crocant la exterior, fraged la interior. Iată cum se face un șnițel de pui cu pesmet absolut perfect, iubit de toată familia!

    Șnițelele sunt mâncarea pe care nimeni nu o refuză la prânz sau la cină și sunt pachetul ideal pentru școală, serviciu, de luat la picnic sau în excursie.

    Am crescut cu șnițele, era o mâncare constantă la noi acasă. Cu toate că se pot face și cu altfel de carne - de porc sau de vită - la noi cel mai des se gătea șnițel din piept de pui trecut prin ou bătut și tăvălit bine prin pesmet.

    rețeta șnițel de pui cu pesmet

    De la mama am învățat cum trebuie preparat corect un șnițel ca să nu fie uleios, ci fraged și suculent, îmbrăcat în crustă aurie și crocantă.

    În rețeta de astăzi vom prăji șnițelele în baie de ulei. Dacă totuși nu vreți să le prăjiți, pe blog veți găsi și rețeta dietetică de șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de grăsime.

    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Cu ce puteți servi acest șnițel de pui - garnituri
    • Echipamente necesare
    • Variante ale rețetei
    • Cum se păstrează
    • Extra sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete delicioase cu piept de pui
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Mai jos puteți vedea dintr-o privire tot ce ne trebuie pentru rețeta de șnițele de pui, ca să vă asigurați că aveți toate ingredientele la îndemână.

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de la finalul postării.

    Ingrediente reteta snitel de pui cu pesmet
    • piept de pui - dezosat și fără piele. Se pot face șnițele excelente și cu pulpe dezosate.
    • ouă
    • făină albă - nu contează tipul, poate fi făină de patiserie sau de pâine
    • pesmet - ca să obțineți o crustă frumoasă, e de preferat să folosiți pesmet alb, fin
    • sare și piper
    • ulei pentru prăjit

    Preparare

    Iată mai jos modul de preparare pas cu pas pentru cele mai fragede șnițele de pui cu pesmet:

    taiati pieptul de pui pe orizontala

    Tăiați jumătatea de jos - cea mai subțire - a pieptului de pui. Partea de sus, care este mai groasă o tăiați în 2 pe orizontală.

    bateti pieptul de pui cu fundul unui ibric

    Ca să egalizați grosimea bucăților de carne, acoperiți șnițelele cu o folie alimentară și le bateți cu fundul unul ibric doar pe porțiunea unde carnea este mai groasă.

    3 farfurii cu faina, pesmet si ou batut

    Pregătiți 3 farfurii largi. Una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu pesmet.

    treceti carnea prin faina, ou si pesmet

    Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut cu un praf de sare și la final prin pesmet. Procedați așa cu toată carnea.

    prajire snitele de pui in baie de ulei

    Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți la foc mediu-mare câte 2 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 1 minute pe partea cealaltă.

    reteta snitele din piept de pui

    Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se servesc calde sau reci.

    Sfat: prăjiți șnițelele în baie de ulei, într-o tigaie adâncă. Nivelul uleiului în tigaie trebuie să fie cam de 3 cm. Dacă le prăjiți în mai puțin ulei, acesta se încinge prea tare, se arde repede, iar șnițelele vor fi mai închise la culoare.

    secțiune șnițel de pui cu pesmet

    Cu ce puteți servi acest șnițel de pui - garnituri

    De multe ori eu prefer șnițelul fără garnitură, doar cu legume proaspete alături sau cu o salată cu frunze verzi: baby spanac, fetică, rucola, salată de sfeclă roșie, salată de crudități, etc.

    Dacă doriți o garnitură mai consistentă, vă las mai jos câteva idei:

    • Cartofi natur sau piure
    • Cartofi țărănești cu ceapă și boia
    • Tabouleh - salata de pătrunjel cu bulgur
    • Salată mexicană
    • Salată de dovlecei cu iaurt

    Echipamente necesare

    Dacă la alte rețete indic ce echipamente ne ajută să obținem cele mai bune rezultate, la rețeta de șnițele din piept de pui voi spune ce nu ne ajută, ba chiar ne încurcă: ciocanul de șnițele! 🙂

    Pieptul de pui este o carne foarte fragedă și delicată. Dacă îl batem cu ciocanul de șnițele nu facem decât să îl rupem și să distrugem carnea!

    Ce putem face în schimb, este să batem carnea doar în zonele în care este mai groasă, ca să egalizăm grosimea șnițelului. În acest fel ne asigurăm că se va prăji uniform. Pentru asta putem folosi fundul plat al unui ibric sau al unei crăticioare mici.

    Dacă un ciocan de șnițele nu ne ajută, în schimb ne ajută foarte mult o tigaie sau o cratiță adâncă în care să putem prăji șnițelele în baie de ulei.

    Variante ale rețetei

    Nu sunt multe inovații de făcut la această rețetă clasică de șnițel de pui cu pesmet. Vă las totuși câteva sugestii:

    • picant - puteți amesteca pesmetul cu puțină pudră de usturoi și boia de ardei iuți sau fulgi de chilli
    • fără gluten - șnițelele ies foarte bine și dacă folosiți făină și pesmet fără gluten
    • mai crocant - puteți înlocui pesmetul cu fulgi de porumb zdrobiți ușor

    snitel din piept de pui cu garnitură de cartofi natur
    Șnițel de pui cu garnitură de cartofi natur
    snitel  de pui pane cu garnitură de omletă
    Șnițel de pui cu omletă

    Cum se păstrează

    Dacă nu e foarte cald în bucătărie, puteți păstra șnițelele la temperatura camerei până a doua zi.

    Dacă doriți să le păstrați 2-3 zile, va trebui să le puneți într-o caserolă cu capac și să le băgați la frigider.

    Șnițelele se pot reîncălzi timp de 1-2 minute în cuptorul cu microunde.

    Le puteți congela pentru 2-3 luni, în caserole sau în pungi groase, speciale pentru congelator. Când doriți să le mâncați, le lăsați să se dezghețe lent la frigider, apoi le încălziți la microunde.

    Extra sfaturi

    • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
    • Nu tăiați carnea prea subțire! Șnițelele subțiri se vor usca mai repede și nu vor fi la fel de fragede.
    • Asigurați-vă că bucățile de carne sunt bine învelite în ou și pesmet, astfel, în contact cu uleiul fierbinte se va forma rapid crusta aceea crocantă care nu permite uleiului să pătrundă în interior.
    • Dacă vă place o crustă mai groasă, treceți carnea de 2 ori prin ou și pesmet.
    • Dacă la final a mai rămas ou bătut nefolosit, nu îl aruncați! Puneți un cub mic de unt într-o tigaie și faceți rapid o omletă. Va merge de minune pe farfurie, alături de un șnițel.

    Întrebări frecvente

    Care e diferența între șnițel de pui și șnițel vienez?

    Șnițelul se face din felii subțiri de carne de grosime uniformă, trecute prin făină, ou, pesmet și prăjite în baie de ulei. 
    Se pot face cu carne de pui, porc, vită, curcan sau vițel. 
    Șnițelul vienez (Wiener Schnitzel) este o variantă făcută doar cu carne de vițel.

    Ce înseamnă șnițel pane?

    Cuvântul „pane” vine de la pâine, respectiv pesmet din pâine. Așadar, șnițelele pane trebuie trecute prin pesmet. Șnițelele care sunt trecute doar prin făină și ou bătut, nu se pot numi pane.

    Se pot găti șnițele de pui la air fryer?

    Da, se pot găti la air fryer. Încălziți friteuza la 200°C. 
    Pulverizați suprafața puiului cu ulei de gătit pentru o textură mai crocantă. 
    În funcție de aparat, gătiți puiul aproximativ 10 minute, întorcând carnea pe partea cealaltă la jumătatea timpului. 

    Alte rețete delicioase cu piept de pui

    • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
      Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas
    • Piept de pui rumenit
      Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
    • Omleta rapida cu piept de pui, rosii si ciuperci
      Omletă rapidă cu piept de pui, roșii și ciuperci
    • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
      Piept de pui cu ciuperci și sos alb

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    reteta snitele din piept de pui

    Șnițel de pui cu pesmet

    Crocant la exterior, fraged la interior. Iată cum se face un șnițel de pui cu pesmet absolut perfect, iubit de toată familia!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 15 minutes minutes
    Timp total: 25 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    tigaie antiaderenta
    tigaie antiaderenta

    Ingrediente
     

    • 650 g piept de pui (dezosat)
    • 3 ouă
    • 3 linguri făină
    • 4 linguri pesmet
    • sare și piper
    • 600 ml ulei pentru prăjit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiați jumătatea de jos - cea mai subțire - a pieptului de pui. Partea de sus, care este mai groasă o tăiați în 2 pe orizontală.
    • Pieptul de pui este foarte fraged și nu trebuie bătut cu ciocanul de șnițele! Ca să egalizați grosimea bucăților de carne, acoperiți șnițelele cu o folie alimentară și le bateți cu fundul unul ibric doar pe porțiunea unde carnea este mai groasă.
    • Pregătiți 3 farfurii largi. Una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu pesmet.
    • Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut cu un praf de sare și la final prin pesmet. Procedați așa cu toată carnea.
    • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 2 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 1 minute pe partea cealaltă.
    • Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se servesc calde sau reci.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
    • Prăjiți șnițelele în baie de ulei, într-o tigaie adâncă. Nivelul uleiului în tigaie trebuie să fie cam de 3 cm. Dacă le prăjiți în mai puțin ulei, acesta se încinge prea tare, se arde repede, iar șnițelele vor fi mai închise la culoare.
    • Dacă la final a mai rămas ou bătut nefolosit, nu îl aruncați! Puneți un cub mic de unt într-o tigaie și faceți rapid o omletă. Va merge de minune pe farfurie, alături de un șnițel.
    Valori nutriționale
    Șnițel de pui cu pesmet
    Valori per porție
    Calorii
    190
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    16
    g
    25
    %
    Colesterol
     
    65
    mg
    22
    %
    Carbohidrați
     
    0.4
    g
    0
    %
    Fibre
     
    0.02
    g
    0
    %
    Zahăr
     
    0.04
    g
    0
    %
    Proteine
     
    10
    g
    20
    %
    Vitamina A
     
    110
    IU
    2
    %
    Calciu
     
    10
    mg
    1
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
      Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.