Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane

Publicat la 19 ianuarie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

30 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 9 minute

Crocant la exterior, fraged la interior. Iată cum se face un șnițel de pui cu pesmet absolut perfect, iubit de toată familia!

Șnițelele sunt mâncarea pe care nimeni nu o refuză la prânz sau la cină și sunt pachetul ideal pentru școală, serviciu, de luat la picnic sau în excursie.

Am crescut cu șnițele, era o mâncare constantă la noi acasă. Cu toate că se pot face și cu altfel de carne - de porc sau de vită - la noi cel mai des se gătea șnițel din piept de pui trecut prin ou bătut și tăvălit bine prin pesmet.

rețeta șnițel de pui cu pesmet

De la mama am învățat cum trebuie preparat corect un șnițel ca să nu fie uleios, ci fraged și suculent, îmbrăcat în crustă aurie și crocantă.

În rețeta de astăzi vom prăji șnițelele în baie de ulei. Dacă totuși nu vreți să le prăjiți, pe blog veți găsi și rețeta dietetică de șnițele din piept de pui la cuptor , fără pic de grăsime.

Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Preparare
  • Cu ce puteți servi acest șnițel de pui - garnituri
  • Echipamente necesare
  • Variante ale rețetei
  • Cum se păstrează
  • Extra sfaturi
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete delicioase cu piept de pui
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Mai jos puteți vedea dintr-o privire tot ce ne trebuie pentru rețeta de șnițele de pui, ca să vă asigurați că aveți toate ingredientele la îndemână.

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de la finalul postării.

Ingrediente reteta snitel de pui cu pesmet
  • piept de pui - dezosat și fără piele. Se pot face șnițele excelente și cu pulpe dezosate.
  • ouă
  • făină albă - nu contează tipul, poate fi făină de patiserie sau de pâine
  • pesmet - ca să obțineți o crustă frumoasă, e de preferat să folosiți pesmet alb, fin
  • sare și piper
  • ulei pentru prăjit

Preparare

Iată mai jos modul de preparare pas cu pas pentru cele mai fragede șnițele de pui cu pesmet:

taiati pieptul de pui pe orizontala

Tăiați jumătatea de jos - cea mai subțire - a pieptului de pui. Partea de sus, care este mai groasă o tăiați în 2 pe orizontală.

bateti pieptul de pui cu fundul unui ibric

Ca să egalizați grosimea bucăților de carne, acoperiți șnițelele cu o folie alimentară și le bateți cu fundul unul ibric doar pe porțiunea unde carnea este mai groasă.

3 farfurii cu faina, pesmet si ou batut

Pregătiți 3 farfurii largi. Una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu pesmet.

treceti carnea prin faina, ou si pesmet

Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut cu un praf de sare și la final prin pesmet. Procedați așa cu toată carnea.

prajire snitele de pui in baie de ulei

Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți la foc mediu-mare câte 2 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 1 minute pe partea cealaltă.

reteta snitele din piept de pui

Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se servesc calde sau reci.

Sfat: prăjiți șnițelele în baie de ulei, într-o tigaie adâncă. Nivelul uleiului în tigaie trebuie să fie cam de 3 cm. Dacă le prăjiți în mai puțin ulei, acesta se încinge prea tare, se arde repede, iar șnițelele vor fi mai închise la culoare.

secțiune șnițel de pui cu pesmet

Cu ce puteți servi acest șnițel de pui - garnituri

De multe ori eu prefer șnițelul fără garnitură, doar cu legume proaspete alături sau cu o salată cu frunze verzi: baby spanac, fetică, rucola, salată de sfeclă roșie, salată de crudități, etc.

Dacă doriți o garnitură mai consistentă, vă las mai jos câteva idei:

  • Cartofi natur sau piure
  • Cartofi țărănești cu ceapă și boia
  • Tabouleh - salata de pătrunjel cu bulgur
  • Salată mexicană
  • Salată de dovlecei cu iaurt

Echipamente necesare

Dacă la alte rețete indic ce echipamente ne ajută să obținem cele mai bune rezultate, la rețeta de șnițele din piept de pui voi spune ce nu ne ajută, ba chiar ne încurcă: ciocanul de șnițele! 🙂

Pieptul de pui este o carne foarte fragedă și delicată. Dacă îl batem cu ciocanul de șnițele nu facem decât să îl rupem și să distrugem carnea!

Ce putem face în schimb, este să batem carnea doar în zonele în care este mai groasă, ca să egalizăm grosimea șnițelului. În acest fel ne asigurăm că se va prăji uniform. Pentru asta putem folosi fundul plat al unui ibric sau al unei crăticioare mici.

Dacă un ciocan de șnițele nu ne ajută, în schimb ne ajută foarte mult o tigaie sau o cratiță adâncă în care să putem prăji șnițelele în baie de ulei.

Variante ale rețetei

Nu sunt multe inovații de făcut la această rețetă clasică de șnițel de pui cu pesmet. Vă las totuși câteva sugestii:

  • picant - puteți amesteca pesmetul cu puțină pudră de usturoi și boia de ardei iuți sau fulgi de chilli
  • fără gluten - șnițelele ies foarte bine și dacă folosiți făină și pesmet fără gluten
  • mai crocant - puteți înlocui pesmetul cu fulgi de porumb zdrobiți ușor

snitel din piept de pui cu garnitură de cartofi natur
Șnițel de pui cu garnitură de cartofi natur
snitel  de pui pane cu garnitură de omletă
Șnițel de pui cu omletă

Cum se păstrează

Dacă nu e foarte cald în bucătărie, puteți păstra șnițelele la temperatura camerei până a doua zi.

Dacă doriți să le păstrați 2-3 zile, va trebui să le puneți într-o caserolă cu capac și să le băgați la frigider.

Șnițelele se pot reîncălzi timp de 1-2 minute în cuptorul cu microunde.

Le puteți congela pentru 2-3 luni, în caserole sau în pungi groase, speciale pentru congelator. Când doriți să le mâncați, le lăsați să se dezghețe lent la frigider, apoi le încălziți la microunde.

Extra sfaturi

  • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
  • Nu tăiați carnea prea subțire! Șnițelele subțiri se vor usca mai repede și nu vor fi la fel de fragede.
  • Asigurați-vă că bucățile de carne sunt bine învelite în ou și pesmet, astfel, în contact cu uleiul fierbinte se va forma rapid crusta aceea crocantă care nu permite uleiului să pătrundă în interior.
  • Dacă vă place o crustă mai groasă, treceți carnea de 2 ori prin ou și pesmet.
  • Dacă la final a mai rămas ou bătut nefolosit, nu îl aruncați! Puneți un cub mic de unt într-o tigaie și faceți rapid o omletă. Va merge de minune pe farfurie, alături de un șnițel.

Întrebări frecvente

Care e diferența între șnițel de pui și șnițel vienez?

Șnițelul se face din felii subțiri de carne de grosime uniformă, trecute prin făină, ou, pesmet și prăjite în baie de ulei. 
Se pot face cu carne de pui, porc, vită, curcan sau vițel. 
Șnițelul vienez (Wiener Schnitzel ) este o variantă făcută doar cu carne de vițel.

Ce înseamnă șnițel pane?

Cuvântul „pane” vine de la pâine, respectiv pesmet din pâine. Așadar, șnițelele pane trebuie trecute prin pesmet. Șnițelele care sunt trecute doar prin făină și ou bătut, nu se pot numi pane.

Se pot găti șnițele de pui la air fryer?

Da, se pot găti la air fryer. Încălziți friteuza la 200°C. 
Pulverizați suprafața puiului cu ulei de gătit pentru o textură mai crocantă. 
În funcție de aparat, gătiți puiul aproximativ 10 minute, întorcând carnea pe partea cealaltă la jumătatea timpului. 

Alte rețete delicioase cu piept de pui

  • Paste cu pui si ciuperci în sos cremos
    Paste cu pui și ciuperci în sos cremos - rețeta pas cu pas
  • Piept de pui rumenit
    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
  • Omleta rapida cu piept de pui, rosii si ciuperci
    Omletă rapidă cu piept de pui, roșii și ciuperci
  • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
    Piept de pui cu ciuperci și sos alb

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

reteta snitele din piept de pui

Șnițel de pui cu pesmet

Crocant la exterior, fraged la interior. Iată cum se face un șnițel de pui cu pesmet absolut perfect, iubit de toată familia!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 650 g piept de pui (dezosat)
  • 3 ouă
  • 3 linguri făină
  • 4 linguri pesmet
  • sare și piper
  • 600 ml ulei pentru prăjit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați jumătatea de jos - cea mai subțire - a pieptului de pui. Partea de sus, care este mai groasă o tăiați în 2 pe orizontală.
  • Pieptul de pui este foarte fraged și nu trebuie bătut cu ciocanul de șnițele! Ca să egalizați grosimea bucăților de carne, acoperiți șnițelele cu o folie alimentară și le bateți cu fundul unul ibric doar pe porțiunea unde carnea este mai groasă.
  • Pregătiți 3 farfurii largi. Una cu făină, una în care puneți ouăle bătute cu un praf de sare și una cu pesmet.
  • Treceți bucățile de carne mai întâi prin făină, apoi prin ou bătut cu un praf de sare și la final prin pesmet. Procedați așa cu toată carnea.
  • Puneți uleiul să se încingă într-o tigaie adâncă. Prăjiți șnițelele atâtea câte încap lejer în tigaie, fără să le suprapuneți. Prăjiți la foc mediu-mare câte 2 minute pe o parte, apoi le întoarceți și le prăjiți încă 1 minute pe partea cealaltă.
  • Scoateți șnițelele pe prosoape de hârtie care să absoarbă excesul de ulei. Se servesc calde sau reci.

Bine de știut:

  • Dacă ați cumpărat piept de pui cu os, îl dezosați acasă și păstrați oasele pentru o supă, pentru un pilaf sau pentru o ciulama de pui.
  • Prăjiți șnițelele în baie de ulei, într-o tigaie adâncă. Nivelul uleiului în tigaie trebuie să fie cam de 3 cm. Dacă le prăjiți în mai puțin ulei, acesta se încinge prea tare, se arde repede, iar șnițelele vor fi mai închise la culoare.
  • Dacă la final a mai rămas ou bătut nefolosit, nu îl aruncați! Puneți un cub mic de unt într-o tigaie și faceți rapid o omletă. Va merge de minune pe farfurie, alături de un șnițel.
Valori nutriționale
Șnițel de pui cu pesmet
Valori per porție
Calorii
190
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
65
mg
22
%
Carbohidrați
 
0.4
g
0
%
Fibre
 
0.02
g
0
%
Zahăr
 
0.04
g
0
%
Proteine
 
10
g
20
%
Vitamina A
 
110
IU
2
%
Calciu
 
10
mg
1
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
30 shares
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x