File de cod la cuptor cu muștar și parmezan
Cauți o idee ușoară și rapidă pentru prânz sau cină? Acest file de cod la cuptor în crustă de parmezan e gata în mai puțin de 30 de minute!
Preparare5 minutes mins
Gătire20 minutes mins
Timp total25 minutes mins
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 343kcal
marinadă
- 2 linguri muștar de Dijon
- 1 lingură miere
- sucul de la ½ de lămâie
- 40 ml ulei de măsline
- sare și piper
crusta crocantă
- 3 linguri rase pesmet
- 1 linguriță boia dulce
- 3 linguri parmezan ras
- 1 lingură pătrunjel tocat
Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.
În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.
Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.
Calorii: 343kcal | Carbohidrați: 3g | Proteine: 28g | Grăsimi: 24g | Colesterol: 66mg | Fibre: 0.3g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 321IU | Calciu: 43mg