Go Back
+ servings
reteta file de cod la cuptor
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

File de cod la cuptor cu muștar și parmezan

Cauți o idee ușoară și rapidă pentru prânz sau cină? Acest file de cod la cuptor în crustă de parmezan e gata în mai puțin de 30 de minute!
Preparare5 minutes
Gătire20 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Rețete cu peşte
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 343kcal

Ingrediente

  • 300 g file de cod

marinadă

  • 2 linguri muștar de Dijon
  • 1 lingură miere
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 40 ml ulei de măsline
  • sare și piper

crusta crocantă

  • 3 linguri rase pesmet
  • 1 linguriță boia dulce
  • 3 linguri parmezan ras
  • 1 lingură pătrunjel tocat

Mod de preparare

  • Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
  • Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.
  • În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.
  • Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 343kcal | Carbohidrați: 3g | Proteine: 28g | Grăsimi: 24g | Colesterol: 66mg | Fibre: 0.3g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 321IU | Calciu: 43mg