• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete dietetice

    File de cod la cuptor cu muștar și parmezan

    Publicat la 28 ianuarie 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 6 minute

    Cauți o idee ușoară și rapidă pentru prânz sau cină? Acest file de cod la cuptor în crustă de parmezan e gata în mai puțin de 30 de minute! E aromat, delicios și sănătos, o rețetă de pește perfectă pentru familie! 

    reteta file de cod la cuptor

    Codul este un pește cu gust blând, versatil care se adaptează bine diverselor arome. În plus, este ușor de gătit prin mai metode comode: la grătar, la tigaie sau la cuptor. Preferatul meu este codul gătit la cuptor - minim de efort, fără fum și miros puternic în bucătărie. Iar rezultatul este atât de gustos!

    Și redfish este un pește minunat, la fel de gustos și la fel de ușor de gătit. Dacă vă place peștele și mai ales peștele gătit la cuptor, încercați și rețeta mea de redfish la cuptor cu sos de unt!

    Mergi direct la:
    • De ce să gătești file de cod la cuptor
    • Ingrediente
    • Preparare
    • Cum se păstrează
    • Întrebări frecvente
    • Cu ce să servești acest file de cod la cuptor
    • Alte rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    De ce să gătești file de cod la cuptor

    • Codul este un pește alb, slab, cu puține grăsimi, dar este o sursă excelentă de proteine.
    • Este o rețetă simplă, cu puține ingrediente, combinate creativ pentru a obține o crustă grozavă.
    • Este o rețetă rapidă. Peștele se gătește repede la cuptor, astfel că te poți așeza la masă în mai puțin de 30 de minute.
    • Este delicios! Peștele gătit după această rețetă rivalizează cu orice preparat pe care l-ai putea comanda la restaurant.
    • Fiind gătit la cuptor este o opțiune mai sănătoasă decât peștele prăjit.
    • Arată interesant și apetisant, așa că poate fi servit și la o masă la care ai musafiri.

    Ingrediente

    Avem nevoie de puține ingrediente pentru file de cod la cuptor. Mai jos puteți vedea lista acestora ca să vă asigurați că le aveți pe toate la îndemână.

    ingrediente

    pește

    • file de cod - cereți la pescărie file fără oase și fără piele

    marinadă

    • muștar - puteți folosi orice muștar vă place, dar cel de Dijon, plin se semințe are farmecul lui
    • miere - să fie fluidă, nu zaharisită
    • suc de lămâie
    • ulei - de preferat ulei de măsline
    • sare și piper

    crusta crocantă

    • pesmet - folosiți pesmet alb, pentru o culoare frumoasă. Dacă aveți pesmet Panko, e și mai bine, veți avea cea mai crocantă crustă!
    • boia - poate fi dulce sau iute dacă mâncați picant
    • parmezan ras
    • pătrunjel proaspăt - tocat fin

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Banner selgros

    Preparare

    pregatire marinada pentru reteta cod la cuptor

    Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.

    cod marinat

    Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.

    file de cod in tava acoperit cu pesmet

    În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.

    file de cod gatit la cuptor cu pesmet si parmezan

    Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.

    peste in tava

    Cum se păstrează

    Este de preferat ca peștele să fie consumat în ziua în care a fost gătit, mai ales dacă ați gătit pește congelat.

    În funcție de cât de proaspăt a fost peștele la început, puteți păstra resturile la frigider, într-o caserolă cu capac 1-2 zile.

    reteta file de cod la cuptor

    Întrebări frecvente

    Cod proaspăt sau congelat?

    Din cauza distanțelor mari, de cele mai multe ori, congelarea este cea mai bună opțiune pentru peștii sălbatici de calitate, așa cum este codul.
    Peștele sălbatic este pescuit și congelat rapid uneori chiar la bordul vaselor de pescuit, astfel încât își păstrează cel mai bine textura și calitățile.

    La ce temperatură se gătește codul la cuptor?

    Pentru cod la cuptor, setați cuptorul la 200 de grade. În funcție de grosimea fileului de cod, ar putea dura aproximativ 15 - 20 minute în cuptor.

    Cu ce să servești acest file de cod la cuptor

    Nu știi cu se să servești acest cod în crustă de pesmet? Te poți inspira din garniturile propuse pentru rețetele de somon la cuptor sau din rețetele sugerate mai jos:

    • 2 retete simple de cartofi natur
      Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
    • Scordolea (skordalia) - piure de cartofi aromat cu usturoi
      Scordolea (skordalia) - piure de cartofi aromat cu usturoi
    • Salată de crudități
      Salată de crudități - multe vitamine, puține calorii!
    • Tabouleh - salata libaneza cu bulgur si patrunjel
      Tabouleh - salata libaneză cu bulgur și pătrunjel

    Alte rețete asemănătoare

    Iubitori de pește? Iată mai jos și alte rețete pe care să le încercați:

    • Dorada la tigaie cu rosii si usturoi_reteta
      Doradă la tigaie cu roșii și usturoi
    • Biban de mare cu legume și sos de roșii
      Biban de mare cu legume și sos de roșii la cuptor
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini
    • Hamsii prajite
      Hamsii prăjite ca la mare. Dar mai bune!

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    reteta file de cod la cuptor

    File de cod la cuptor cu muștar și parmezan

    Cauți o idee ușoară și rapidă pentru prânz sau cină? Acest file de cod la cuptor în crustă de parmezan e gata în mai puțin de 30 de minute!
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 25 minutes minutes
    Număr de porții: 2
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 300 g file de cod

    marinadă

    • 2 linguri muștar de Dijon
    • 1 lingură miere
    • sucul de la ½ de lămâie
    • 40 ml ulei de măsline
    • sare și piper

    crusta crocantă

    • 3 linguri rase pesmet
    • 1 linguriță boia dulce
    • 3 linguri parmezan ras
    • 1 lingură pătrunjel tocat

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-un vas, amestecați toate ingredientele din lista pentru marinadă: muștar, miere, suc de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
    • Ungeți o tavă cu ulei. Turnați 2 linguri de marinadă pe fundul tăvii, apoi așezați fileul de cod. Turnați deasupra restul marinadei.
    • În alt vas amestecați ingredientele pentru crustă: pesmet, parmezan, boia și pătrunjel. Presărați-le peste peștele din tavă.
    • Dați vasul la cuptor, la 200 de grade pentru 20 de minute. Serviți imediat, alături de o salată sau garnitura preferată.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    File de cod la cuptor cu muștar și parmezan
    Valori per porție
    Calorii
    343
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    24
    g
    37
    %
    Colesterol
     
    66
    mg
    22
    %
    Carbohidrați
     
    3
    g
    1
    %
    Fibre
     
    0.3
    g
    1
    %
    Zahăr
     
    1
    g
    1
    %
    Proteine
     
    28
    g
    56
    %
    Vitamina A
     
    321
    IU
    6
    %
    Calciu
     
    43
    mg
    4
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • vinete umplute cu legume si mozzarella
      Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.
    • 3 retete de salate cu oua fierte
      3 rețete de salată cu ouă fierte - simple, delicioase, gata în 15 minute
    • reteta stufat de post cu ciuperci
      Stufat de post cu ciuperci - rețeta tradițională cu ceapă și usturoi verde

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.