Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"
Cauți o rețetă de pască fără făină, cremoasă și delicioasă? Această pască "3 linguri" cu brânză dulce nu te va ține mult în bucătărie!
Preparare15 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total1 hour hr
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 228kcal
tavă rotundă de 20 cm diametru
- 600 g brânză de vaci grasă, bine scursă brânză dulce
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri smântână 15-20% grăsime
- 3 linguri griș
- 3 linguri stafide
- un praf de sare
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 linguriță coajă rasă de portocale sau lămâie
- 1 plic zahăr Bourbon
- opțional - zahăr pudră pentru servit
Într-un vas încăpător puneți: brânza de vaci, smântâna, gălbenușurile, zahărul, grișul, sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală. Mixați să se omogenizeze.
Încorporați extractul de vanilie și stafidele. Nu este nevoie să le hidratați în prealabil.
Mixați albușurile până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.
Cu un tel de mână sau cu o spatulă, încorporați spuma de albușuri în amestecul de mai sus.
Turnați compoziția într-o tavă sau cratiță unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
- Puneți brânza la scurs într-o sită de seara până dimineața. Dacă are prea mult zer, pasca se va lăsa în cuptor.
- Dacă brânza voastră are o textură mai grosieră, adică e mai granulată, o puteți trece prin sită ca să obțineți o brânză mai fină, sau și mai simplu, o puteți pasa1-2 minute cu un blender de mână până ajungeți la consistența care vă place.
- Dacă pasca se rumenește prea tare dar încă nu este suficient de coaptă, acoperiți-o cu o hârtie de copt la suprafață și continuați coacerea.
- Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
- Lăsați pasca să se răcească în vasul în care ați copt-o, pentru că atunci câne e fierbinte este foarte fragedă și se rupe ușor.
- Feliați pasca doar după ce s-a răcit complet.
Calorii: 228kcal | Carbohidrați: 4g | Proteine: 13g | Grăsimi: 18g | Colesterol: 128mg | Fibre: 0.04g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 408IU | Calciu: 380mg