Go Back
+ servings
reteta pasca fara faina 3 linguri
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

Cauți o rețetă de pască fără făină, cremoasă și delicioasă? Această pască "3 linguri" cu brânză dulce nu te va ține mult în bucătărie!
Preparare15 minutes
Gătire45 minutes
Timp total1 hour
Categorie: Deserturi
Cuisine: Romaneasca
Porții: 8
Calories: 228kcal

Ingrediente

tavă rotundă de 20 cm diametru

  • 600 g brânză de vaci grasă, bine scursă brânză dulce
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • 3 linguri smântână 15-20% grăsime
  • 3 linguri griș
  • 3 linguri stafide
  • un praf de sare
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 linguriță coajă rasă de portocale sau lămâie
  • 1 plic zahăr Bourbon
  • opțional - zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare

  • Într-un vas încăpător puneți: brânza de vaci, smântâna, gălbenușurile, zahărul, grișul, sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală. Mixați să se omogenizeze.
    pasca fara faina
  • Încorporați extractul de vanilie și stafidele. Nu este nevoie să le hidratați în prealabil.
    stafide in crema de branza
  • Mixați albușurile până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.
    albușuri bătute spumă
  • Cu un tel de mână sau cu o spatulă, încorporați spuma de albușuri în amestecul de mai sus.
    rețeta pasca fara faina 3 linguri
  • Turnați compoziția într-o tavă sau cratiță unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
  • Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
    pasca fara faina 3 linguri

Video

Notă

  • Puneți brânza la scurs într-o sită de seara până dimineața. Dacă are prea mult zer, pasca se va lăsa în cuptor.
  • Dacă brânza voastră are o textură mai grosieră, adică e mai granulată, o puteți trece prin sită ca să obțineți o brânză mai fină, sau și mai simplu, o puteți pasa1-2 minute cu un blender de mână până ajungeți la consistența care vă place.
  • Dacă pasca se rumenește prea tare dar încă nu este suficient de coaptă, acoperiți-o cu o hârtie de copt la suprafață și continuați coacerea.
  • Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
  • Lăsați pasca să se răcească în vasul în care ați copt-o, pentru că atunci câne e fierbinte este foarte fragedă și se rupe ușor.
  • Feliați pasca doar după ce s-a răcit complet.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 228kcal | Carbohidrați: 4g | Proteine: 13g | Grăsimi: 18g | Colesterol: 128mg | Fibre: 0.04g | Zahăr: 1g | Vitamina A: 408IU | Calciu: 380mg