• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Deserturi de casa

    Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

    Publicat la 2 aprilie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cauți o rețetă de pască fără făină, ușor de făcut, cremoasă și delicioasă? Această pască "3 linguri" cu brânză dulce și mute stafide nu te va ține mult în bucătărie! În schimb este cremoasă, fină și atât de gustoasă!

    reteta pasca fara faina 3 linguri

    De ce îmi place rețeta de pască "3 linguri"? Pentru că e atât de simplu de făcut și o poți face și fără cântar. Toate ingredientele principale au legătură cu cifra 3, fie că vorbim despre 3 ouă sau despre câte 3 linguri din ingredientele principale. Chiar și cantitatea de brânză e multiplu de 3, așa că nu ai cum să dai greș.

    În plus, o pască fără făină și implicit fără aluat, nu te ține prea mult în bucătărie. Nu durează decât 10-15 minute să amesteci ingredientele, apoi pasca crește frumos la cuptor în timp ce tu te poți ocupa de altceva.

    Cu doar câteva ingrediente, cu puține grăsimi și cu foarte puțin efort, chiar și începătorii pot obține un desert delicios, perfect pentru a fi așezat pe masa de Paște alături de ouă roșii, drob și cozonac tradițional.

    Mergi direct la:
    • Ce ne trebuie
    • Preparare
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Echipamente necesare
    • Cum se servește
    • Cum se păstrează
    • Extra-sfaturi
    • Întrebări frecvente
    • Alte rețete pentru Paște
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ce ne trebuie

    Avem nevoie de doar câteva ingrediente pentru a face o pască fără făină, moale și pufoasă. Poate că le aveți în cămară chiar acum, așa că vă puteți apuca de treabă.

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos, pe care o puteți tipări sau o puteți salva.

    • brânză dulce - sau brânză de vaci grasă, bine scursă de zer
    • ouă
    • zahăr tos și zahăr vanilat Bourbon
    • smântână  - cu 15-20% grăsime
    • griș
    • stafide
    • sare
    • extract de vanilie
    • coajă rasă de lămâie - sau puteți folosi și coajă confiată de portocală
    • opțional - zahăr pudră pentru servit

    reteta pasca fara faina 3 linguri

    Preparare

    V-am promis o rețetă ușoară și mă țin de cuvânt! Iată mai jos rețeta pas cu pas pentru cea mai simplă pască fără făină:

    pasca fara faina

    Într-un vas încăpător puneți: brânza de vaci, smântâna, gălbenușurile, zahărul, grișul, sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală. Mixați să se omogenizeze.

    stafide in crema de branza

    Încorporați extractul de vanilie și stafidele. Nu este nevoie să le hidratați în prealabil.

    albușuri bătute spumă

    Mixați albușurile până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.

     rețeta pasca fara faina 3 linguri

    Cu un tel de mână sau cu o spatulă, încorporați spuma de albușuri în amestecul de mai sus.

    Turnați compoziția într-o tavă sau cratiță unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.

    pasca fara faina 3 linguri

    Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Rețeta de pască "3 linguri" se poate adapta preferințelor sau nevoilor voastre. Iată ce puteți schimba în rețetă:

    • Brânza de vaci grasă - se poate înlocui cu urdă sau cu ricotta, totuși acestea sunt brânzeturi mai slabe, cu puține grăsimi, iar pasca nu va fi la fel de cremoasă.
    • Stafide - le puteți înlocui cu alte fructe proaspete, uscate sau congelate, așa cum am făcut eu la pasca cu vișine.
    • Gris de grâu - pentru varianta fără gluten puteți folosi un gris de orez sau un gris de hrișcă
    • Smântâna - se poate înlocui cu iaurt grecesc

    reteta pasca fara faina 3 linguri

    Echipamente necesare

    Este o rețetă simplă, dar a cărei reușită se bazează pe albușurile bătute spumă. Ele sunt cele care fac pasca să crească în cuptor și care ne dau textura moale și aerată. Iar pentru albușuri bine bătute, e de mare ajutor un mixer de mână. La rețeta asta chiar și cel mai ieftin model face treabă la fel de bună că și aparatele scumpe 😉

    Cum se servește

    Pasca fără făină are un aspect rustic, va fi ușor rumenită și crescută frumos. O puteți servi ca atare, după ce o răsturnați pe un platou sau o puteți presăra cu zahăr pudră dacă doriți să mascați anumite crăpături sau imperfecțiuni 😉

    Pasca fără făină se servește simplă, dar dacă îi puneți alături un sos de fructe sau o lingură de gem acrișor sau de dulceață veți obține un desert de excepție!

    Cum se păstrează

    Lăsați pasca să se răcească, apoi o păstrați la temperatura camerei până a doua zi sau la frigider pentru 2-3 zile.

    Nu vă recomand să congelați această pască fără făină pentru că își va pierde textura.

    Extra-sfaturi

    • Puneți brânza la scurs într-o sită de seara până dimineața. Dacă are prea mult zer, pasca se va lăsa în cuptor.
    • Dacă brânza voastră are o textură mai grosieră, adică e mai granulată, o puteți trece prin sită ca să obțineți o brânză mai fină, sau și mai simplu, o puteți pasa1-2 minute cu un blender de mână până ajungeți la consistența care vă place.
    • Dacă pasca se rumenește prea tare dar încă nu este suficient de coaptă, acoperiți-o cu o hârtie de copt la suprafață și continuați coacerea.
    • Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
    • Lăsați pasca să se răcească în vasul în care ați copt-o, pentru că atunci câne e fierbinte este foarte fragedă și se rupe ușor.
    • Feliați pasca doar după ce s-a răcit complet.

    Întrebări frecvente

    Pot folosi alte tipuri de brânză în această rețetă?

    Pentru a obține aceeași textură și consistență, este recomandat să folosiți brânza dulce, însă dacă nu locuiți în România puteți încerca și alte tipuri de brânză, cum ar fi ricotta sau cottage cheese.

    Se poate face această rețetă și fără stafide?

    Da, puteți să omiteți stafidele sau să le înlocuiți cu alte fructe uscate, proaspete sau congelate.

    Pot adăuga alte ingrediente, cum ar fi nuci sau ciocolată?

    Da, puteți adăuga nuci, picături de ciocolată sau alte ingrediente în locul stafidelor. Dacă folosiți ciocolată, asigurați-vă că este termostabilă, altfel se va topi și va curge în cuptor.

    Nu folosim praf de copt la această rețetă?

    Nu, această rețetă nu are nevoie de praf de copt deoarece avem în compoziție albușuri bătute spumă care ajută aluatul să crească și să fie pufos.

    Alte rețete pentru Paște

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Oua vopsite natural
      Ouă vopsite natural pentru Paște și Înălțare
    • rețete de friptură pentru Paște
      20 rețete de friptură pentru Paște - cu carne de miel, porc, pui, iepure, etc.
    • drob de pui cu ciuperci si smantana
      Drob de pui cu ciuperci pentru Paște și nu numai
    • retete de cozonac pentru paste
      Rețete de cozonac pentru Paște - cozonac pufos cu diverse umpluturi

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    reteta pasca fara faina 3 linguri

    Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"

    Cauți o rețetă de pască fără făină, cremoasă și delicioasă? Această pască "3 linguri" cu brânză dulce nu te va ține mult în bucătărie!
    5 from 8 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 45 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour
    Număr de porții: 8
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    blender de mână
    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    tavă rotundă de 20 cm diametru

    • 600 g brânză de vaci grasă, bine scursă (brânză dulce)
    • 3 ouă
    • 3 linguri zahăr
    • 3 linguri smântână (15-20% grăsime)
    • 3 linguri griș
    • 3 linguri stafide
    • un praf de sare
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • 1 linguriță coajă rasă de portocale (sau lămâie)
    • 1 plic zahăr Bourbon
    • opțional - zahăr pudră (pentru servit)

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-un vas încăpător puneți: brânza de vaci, smântâna, gălbenușurile, zahărul, grișul, sarea și coaja rasă de lămâie sau portocală. Mixați să se omogenizeze.
      pasca fara faina
    • Încorporați extractul de vanilie și stafidele. Nu este nevoie să le hidratați în prealabil.
      stafide in crema de branza
    • Mixați albușurile până devin spumă fermă, care nu cade de pe teluri.
      albușuri bătute spumă
    • Cu un tel de mână sau cu o spatulă, încorporați spuma de albușuri în amestecul de mai sus.
      rețeta pasca fara faina 3 linguri
    • Turnați compoziția într-o tavă sau cratiță unsă cu ulei și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt.
    • Coaceți pasca în cuptorul preîncălzit la 175 de grade pentru 45-50 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
      pasca fara faina 3 linguri

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    • Puneți brânza la scurs într-o sită de seara până dimineața. Dacă are prea mult zer, pasca se va lăsa în cuptor.
    • Dacă brânza voastră are o textură mai grosieră, adică e mai granulată, o puteți trece prin sită ca să obțineți o brânză mai fină, sau și mai simplu, o puteți pasa1-2 minute cu un blender de mână până ajungeți la consistența care vă place.
    • Dacă pasca se rumenește prea tare dar încă nu este suficient de coaptă, acoperiți-o cu o hârtie de copt la suprafață și continuați coacerea.
    • Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că este bine coaptă și în mijloc.
    • Lăsați pasca să se răcească în vasul în care ați copt-o, pentru că atunci câne e fierbinte este foarte fragedă și se rupe ușor.
    • Feliați pasca doar după ce s-a răcit complet.
    Valori nutriționale
    Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"
    Valori per porție
    Calorii
    228
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    18
    g
    28
    %
    Colesterol
     
    128
    mg
    43
    %
    Carbohidrați
     
    4
    g
    1
    %
    Fibre
     
    0.04
    g
    0
    %
    Zahăr
     
    1
    g
    1
    %
    Proteine
     
    13
    g
    26
    %
    Vitamina A
     
    408
    IU
    8
    %
    Calciu
     
    380
    mg
    38
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta perfectă, pas cu pas
    • pasat cu lapte si unt
      Păsat cu lapte și unt - rețeta tradițonală de crupe de porumb fierte în lapte
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Luminita

      aprilie 17, 2023 at 10:22 pm

      5 stars
      Hristos a inviat! Am pregatit-o de Paste.Este cea mai buna pasca pe care am mancat-o vreodata!! Multumim pentru reteta.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        aprilie 18, 2023 at 6:43 am

        Adevărat a Înviat! Mă bucur tare mult că v-a plăcut pasca! ????

        Răspunde
    2. Elena

      aprilie 05, 2023 at 4:34 pm

      Am să o fac de paste.Multumesc pt.reteta.Imi plac rețetele simple.Sarbatori fericite.

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        aprilie 05, 2023 at 4:45 pm

        Mă bucur că v-am dat o idee de meniu. Sărbători binecuvântate vă doresc și eu!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.