Borș de sfeclă roșie cu cartofi - rețeta de borș ucrainian
Când vrei o ciorbă gustoasă și plină de vitamine, încearcă această rețetă de borș de sfeclă cu cartofi! Are multe legume și un gust delicios.
Preparare10 minutes mins
Gătire45 minutes mins
Timp total55 minutes mins
Categorie: Supe si ciorbe
Cuisine: Romaneasca
Porții: 6
Calories: 55kcal
- 1 ceapă uscată
- 1 fir mare de praz
- 1 morcov
- 1 felie de țelină
- 1 rădăcină de păstârnac sau pătrunjel
- 1 ardei gras
- 3 cartofi aprox. 250 g
- 1 sfeclă roșie mare aprox. 500 g
- 2 legături lobodă sau ștevie, urzici
- 250 ml suc de roșii
- 400 ml borș sau după gust
- sare, piper, cimbru uscat după gust
- leuștean sau pătrunjel proaspăt pentru servit
- 3 litri apă
opțional
- smântână fermentată, ou bătut pentru dres ciorba
Tăiați cuburi: ceapa, morcovul, țelina, rădăcina de pătrunjel și ardeiul. Puneți uleiul să se încingă într-o oală de 5-6 litri și căliți legumele pentru 4-5 minute până când se înmoaie puțin.
Puneți în oală 3 litri de apă și adăugați cartofii și sfecla roșie tăiată cuburi. Adăugați sare, piper și cimbru uscat după gust și lăsați legumele să fiarbă 20-30 de minute până când toate sunt fierte.
Potriviți gustul de sare și puneți frunzele de lobodă tocate mărunt, sucul de roșii și borșul încălzit în prealabil. Lăsați ciorba să mai fiarbă 10 minute la foc mic.
Stingeți focul și presărați pătrunjel sau leuștean proaspăt tocat fin. Serviți borșul de sfeclă roșie cu ceapă verde și mămăliguță.
- Eu am tăiat sfecla în cuburi un pic mai mic decât cartofii. Are o textură fibroasă și rămâne un pic mai tare decât restul legumelor. Dacă credeți că nu vă place, o puteți da pe răzătoarea cu găuri mari.
Calorii: 55kcal | Carbohidrați: 13g | Proteine: 2g | Grăsimi: 0.4g | Fibre: 3g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 2588IU | Calciu: 40mg