Go Back
+ servings
salata de dovlecei cruzi
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 6 votes

Salată de dovlecei cruzi - cea mai simplă rețetă

Salata de dovlecei cruzi este delicioasă și sănătoasă, ideală pentru zilele de vară. Are ingrediente simple, este răcoritoare și gustoasă.
Preparare5 minutes
Gătire5 minutes
marinare30 minutes
Timp total40 minutes
Categorie: Salate
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 37kcal

Ingrediente

  • 2 dovlecei (aprox. 500 g) mici, fragezi
  • 1 legătură mică de pătrunjel sau mărar
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • sucul de la ½ lămâie sau 1-2 linguri oțet de mere
  • 1 linguriță miere sau zahăr
  • 1 lingură sare
  • ½ linguriță piper

Mod de preparare

  • Spălați dovleceii. Nu este nevoie să îi curățați de coajă, dar dacă doriți, desigur că o puteți îndepărta. Tăiați dovleceii felii cu grosimea de aproximativ 2 mm.
    felii de dovlecel
  • Puneți feliile de dovlecel într-un castron încăpător, presărați sare și amestecați bine. Lăsați-i deoparte pentru 10-15 minute. Sarea îi va înmuia și va ajuta la eliminarea apei
    felii de dovlecel
  • Între timp tocați fin verdeața - pătrunjelul sau mărarul.
    patrunjel tocat fin
  • Într-un vas amestecați ingredientele pentru dressing: ulei de măsline, piper măcinat, miere sau zahăr, usturoiul trecut prin presă și sucul de lămâie. Omogenizați cu un tel de mână.
    dressing pentru salata de dovlecei cruzi
  • Puneți feliile de dovlecel într-o sită ca să se scurgă bine de apa pe care au lăsat-o.
    scurgere felii de dovlecel
  • Puneți din nou dovleceii în castron și peste ei turnați dressingul și verdeața tocată fin. Amestecați bine, acoperiți castronul cu un capac sau cu folie alimentară și dați-l la frigider pentru 30 de minute.
  • După cele 30 de minute amestecați din nou și salata e gata de servit!
    salata de dovlecei cruzi

Video

Notă

  • Coaja dovleceilor este o sursă excelentă de vitamine și minerale, este bogată în antioxidanți, fibre și carotenoide. În concluzie, consumul de coajă de dovlecei poate fi o modalitate excelentă de a obține o gamă largă de nutrienți benefici pentru sănătate, de aceea vă recomand să nu o îndepărtați!
  • Tăiați dovleceii în felii subțiri și egale, astfel încât să se înmoaie uniform.
  • Lăsați salata să stea timp de cel puțin 30 de minute înainte de a o servi, nu săriți peste acest pas! Astfel feliile de dovlecel au timp să se înmoaie și să se îmbibe cu aromele din dressing.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 37kcal | Carbohidrați: 6g | Proteine: 2g | Grăsimi: 1g | Fibre: 2g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 362IU | Calciu: 29mg