Sos Tzatziki - rețeta grecească autentică
Rețeta autentică de sos tzatziki grecesc. Cum să pregătiți sos de iaurt cremos, cu castraveți și usturoi, servit în cele mai bune taverne!
Preparare10 minutes mins
Timp total10 minutes mins
Categorie: Aperitive
Cuisine: greceasca
Porții: 3
Calories: 122kcal
- 1 castravete Fabio aprox. 250 g
- 500 g iaurt grecesc
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- sucul de la ½ de lămâie sau oțet după gust
- 1-2 căței usturoi
- mentă proaspătă sau uscată
- opțional - mărar proaspăt
- sare după gust
Curățați castravetele de coajă și îl dați pe răzătoarea cu găuri mari, apoi îl stoarceți foarte bine de apă folosind un prosop curat de bucătărie.
Puneți într-un castron: iaurtul, castravetele stors, menta și mărarul tocat, sucul de lămâie (sau oțet), uleiul de măsline, usturoiul și sarea.
Amestecați până când toate ingredientele sunt combinate și aveți un sos cremos și omogen.
Lăsați tzatziki să se odihnească la rece 5-10 minute înainte de servire pentru ca aromele să aibă timp să se combine.
Calorii: 122kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 18g | Grăsimi: 1g | Colesterol: 8mg | Fibre: 1g | Zahăr: 7g | Vitamina A: 79IU | Calciu: 200mg