Go Back
+ servings
paste cu dovlecei, smantana si parmezan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Paste cu dovlecei, smântână și parmezan

Cauți o rețetă rapidă și delicioasă pentru prânz sau cină? Această rețetă de paste cu dovlecei, smântână și parmezan este alegerea perfectă!
Preparare10 minutes
Gătire15 minutes
Timp total25 minutes
Categorie: Retete de paste
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 466kcal

Ingrediente

  • 200 g paste scurte penne, fussilli, farfale, etc.
  • 1 dovlecel aprox. 400 g
  • 30 ml ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi
  • 200 ml smântână pentru gătit 20-25% grăsime
  • 30 g parmezan ras
  • câteva frunze mentă proaspătă
  • câteva frunze busuioc verde
  • ½ linguriță coajă rasă de lămâie
  • sare și piper

Mod de preparare

  • Feliați dovleceii, apoi îi tăiați bastonașe. Puteți curăța dovleceii de coajă sau o puteți lăsa, după cum doriți.
    dovlecei taiati bastonase
  • Puneți uleiul să se încălzească împreună cu usturoiul zdrobit. Când usturoiul începe să se coloreze, îl scoateți din tigaie și îl aruncați.
    usturoi calit in ulei de masline
  • Puneți dovleceii tăiați în tigaie, presărați un praf de sare și îi gătiți 3 minute la foc mare, amestecând din când în când.
    dovlecei caliti in tigaie
  • Dați focul la mic, puneți capacul și gătiți dovleceii 10 minute. Dacă nu lasă suficient, lichid, adăugați în tigaie o lingură de apă.
  • Între timp fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
    paste la fiert in apa cu sare
  • Turnați smântână în tigaie peste dovlecei și un polonic din apa în care au fiert pastele. Presărați piper, verdețurile tăiate fin, coaja de lămâie și parmezan ras.
    smantana turnata in tigaie peste dovlecei
  • Scurgeți pastele de apa în care au fiert și puneți-le în tigaie. Amestecați, stingeți focul și lăsați-le 5 minute să absoarbă sosul.
    paste fusilli fierte
  • Serviți pastele cu dovlecei și sos de smântână cu piper râșnit proaspăt și parmezan ras deasupra.
    paste cu dovlecei, smantana si parmezan

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 466kcal | Carbohidrați: 43g | Proteine: 11g | Grăsimi: 28g | Colesterol: 63mg | Fibre: 3g | Zahăr: 5g | Vitamina A: 1004IU | Calciu: 127mg