Vinete umplute cu legume și mozzarella - rețeta simplă de vinete la cuptor
Această rețetă de vinete umplute cu legume și mozzarella la cuptor este o modalitate delicioasă de a folosi legume proaspete în sezon. Este o mâncare ușoară, rapidă și plină de arome proaspete de vară.
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 271kcal
- 2 vinete mari 400-500 g/buc
- 1 ceapă uscată mare
- ½ ardei gras
- 2 roșii
- 50 ml ulei
- 1 linguriță oregano uscat
- 1 linguriță busuioc uscat
- sare și piper după gust
- 125 g mozzarella fresca
- frunze de busuioc proaspăt
Tăiați vinetele în jumătăți pe lungime. Scoateți miezul, lăsând 1 cm de jur împrejur. Ungeți vinetele cu ulei, presărați sare și piper. Dați vinetele la cuptor, la 200 de grade pentru 15 minute. Cuptorul să fie preîncălzit!
Încălziți uleiul într-o tigaie și căliți la început ceapa tăiată mărunt pentru 1-2 minute, apoi puneți și ardeiul gras tăiat cubulețe și gătiți 7-8 minute.
Tăiați cuburi mici miezul vinetelor și îl adăugați în tigaie. Puneți și cuburile de roșii. Gătiți 10 minute la foc mediu-mic.
Dați tigaia deoparte și adăugați: usturoiul mărunțit, sare, piper, oregano și busuioc uscat.
Scoateți vinetele din cuptor și le umpleți cu amestecul de legume. Deasupra așezați cubulețe de mozzarella. Dați din nou tava la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
Decorați vinetele umplute cu legume cu frunze proaspete de busuioc și serviți cânt sunt calde.
- alegeți vinete mari, drepte, cărnoase, care să ofere mult miez pentru umplutură și o bază bună pentru amestecul de legume
- mai ales dacă folosiți cuburi de roșii din conservă, asigurați-vă că sosul din tigaie s-a îngroșat și nu este apos, altfel veți avea o umplutură prea umedă care va curge în cuptor
Calorii: 271kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 10g | Grăsimi: 19g | Colesterol: 25mg | Fibre: 7g | Zahăr: 10g | Vitamina A: 1253IU | Calciu: 191mg