Go Back
+ servings
Rulouri cu scortisoara la airfryer
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 2 votes

Rulouri cu scorțișoară la airfryer - rețeta cu aluat de foietaj

Doriți un desert rapid cu ingrediente puține? Încercați aceste rulouri cu scorțișoară la airfryer! Doar 3 ingrediente, gata în 10 minute!
Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Aluaturi
Cuisine: internationala
Porții: 10 rulouri
Calories: 295kcal

Ingrediente

  • 400 g aluat de foietaj
  • 180 g zahăr
  • 20 g scorțișoară măcinată

Mod de preparare

  • Amestecați zahărul cu scorțișoara.
    amestec zahar si scortisoara
  • Presărați amestecul peste foaia de aluat și așezați-l cu degetele într-un strat uniform.
    pregtatire aluat de foietaj
  • Treceți cu sucitorul peste foaia de aluat, presând ușor, astfel încât zahărul și scorțișoara să rămână lipite în aluat.
    intindere aluat de foietaj cu sucitorul
  • Rulați aluatul cât mai strâns.
    rulare aluat de foietaj
  • Cu un cuțit bine ascuțit, tăiați rulouri de aprox 3 cm. Așezați-le pe o tavă și dați-le la congelator pentru 10 minute.
    Rulouri cu scortisoara din foietaj - la rece
  • Așezați rulourile în coșul airfyerului, astfel încât să nu se atingă, iar aerul fierbinte să poată circula printre ele. Aveți în vedere că vor crește mult la copt!
    Coacere foietaj la airfryer
  • Coaceți rulourile cu scorțișoară în airfryer la 200 de grade pentru 10 minute, apoi le scoateți din coș cu un clește de bucătărie.
    foietaj copt la airfryer
  • Lăsați rulourile să se răcească foarte bine înainte de servire. Păstrați-le la temperatura camerei.
    Rulouri cu scortisoara la airfryer

Notă

    • Manevrați rapid aluatul de foietaj pentru că datorită grăsimilor pe care le conține, are tendința să se înmoaie foarte repede.
    • Timpul de gătire poate fi ușor diferit, în funcție de puterea fiecărui aparat. De aceea e bine să le verificați și să ajustați timpul după cum considerați necesar.
    • Dacă e nevoie să coaceți rulourile în mai multe tranșe, aveți în vedere că la a doua tranșă, aparatul este deja foarte bine încins și rulourile se vor coace mai repede. Ajustați timpul de gătire!
    • Dacă vreți să coaceți rulourile din foietaj clasic, în cuptorul electric sau cu gaz, procedați astfel: preîncăliți cuptorul la 220 de grade și coaceți rulourile timp de 15 minute. Deschideți ușa cuptorului și întoarceți rulourile pe partea cealaltă și mai coaceți încă 10 minute.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 295kcal | Carbohidrați: 38g | Proteine: 3g | Grăsimi: 15g | Fibre: 2g | Zahăr: 18g | Vitamina A: 6IU | Calciu: 24mg