Go Back
+ servings
Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 4 votes

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche

Rețeta veche de pizza rapidă pe felii de pâine, făcută cu orice găsești prin frigider, e gata în doar 10-15 minute, hrănitoare și gustoasă.
Preparare5 minutes
Gătire15 minutes
Timp total20 minutes
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: Romaneasca
Porții: 10 felii
Calories: 314kcal

Ingrediente

  • 10 felii de pâine nu foarte proaspătă
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 150 g sos pentru paste sau roșii pasate, suc de roșii gros, etc.
  • 300 g mezeluri la alegere: salam, șuncă, cabanos, etc. eu am avut salam de vară
  • legume la alegere: ciuperci, ardei gras, porumb, ceapă, măsline, roșii cherry, etc. eu am pus: ½ ardei, 60 g măsline, 70 g ciuperci
  • 250 g mozzarella sau cașcaval
  • oregano, sare, piper - după gust
  • 30 g unt pentru uns tava sau ulei de măsline
  • busuioc proaspăt pentru decor
  • ketchup pentru servit - opțional

Mod de preparare

  • Tăiați fâșii sau cuburi toate ingredientele, feliați pâinea.
    salam taiat
  • Ungeți tava cu unt, cu ulei de măsline sau dacă doriți puneți hârtie de copt.
    tava unsa cu unt
  • Într-un castron puneți 1 ou și laptele. Amestecați puțin cu o furculiță, apoi treceți feliile de pâine prin acest amestec și le așezați în tava cuptorului. Înmuiați pâinea doar o secundă pe fiecare parte, nu mai mult!
    paine inmuiata in lapte
  • Ungeți cu sos de roșii fiecare felie de pâine apoi puneți salamul și legumele.
    salam pe felii de paine
  • Dați pe răzătoare mozzarrella (sau cașcavalul) și o distribuiți peste feliile de pâine. Dacă folosiți ciuperci, așezațile peste brânză.
    mozzzarella pe pizza
  • Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade (treapta mare la cuptoarele pe gaz) pentru 10-15 minute. Când brânza s-a topit și pizza s-a rumenit ușor pe margini, este gata!
    pizza pe felii de paine la cuptor
  • Serviți pizza imediat, simplă sau cu ketchup. Dacă mai rămâne, se poate încălzi la microunde.

Video

Notă

  • Tăiați felii egale ca grosime, de preferat mai subțiri, ca să se gătească repede, toate deodată.
  • Folosiți pâine mai veche și înmuiați-o doar o secundă în lapte și ou, apoi scurgeți-o bine. Dacă se îmbibă prea tare, va fi prea umedă.
  • Amintiți-vă că pizza originală se coace la foc de lemne, deci la temperatură ridicată pentru timp scurt. Dacă aveți cuptor electric, setați-l la 220 de grade cu ventilație. Dacă aveți cuptor pe gaz, la treapta maximă. Cuptorul să fie bine încins când băgați tava cu pizza.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 314kcal | Carbohidrați: 18g | Proteine: 16g | Grăsimi: 20g | Colesterol: 52mg | Fibre: 1g | Zahăr: 3g | Vitamina A: 354IU | Calciu: 190mg