Timp estimat pentru citit: 7 minute
Rețeta veche de pizza rapidă pe felii de pâine este cea care a făcut mari mulți copii în anii '80 -'90. Simplă, făcută cu orice găsești prin frigider, această pizza e gata în doar 10-15 minute, e hrănitoare și grozav de gustoasă.

Am făcut cunoștință cu pizza pe felii de pâine când eram prin liceu, iar asta se întâmpla înainte de revoluția din '89. Habar n-aveam noi atunci de originea rețetei, denumirea ni se părea ciudată, dar pizza pe pâine se făcea cu succes în multe case și bucura o mulțime de copii.
Practic, la rețeta aceasta ai blatul făcut gata, nu e nevoie să aștepți să dospească un blat clasic de pizza. Poți trece direct la topping, iar aici doar frigiderul tău este limita.
Practic, orice e permis pe o pizza rapidă cu felii de pâine: mezelurile care-ți plac, brânzeturile pe care le ai la îndemână, ardei, ciuperci, roșii, măsline, porumb sau ce legume ai prin frigider.
Fă-ți de cap cu ele și nimeni n-o să te judece! Nici n-ar avea timp, pizza e gata în 10 minute și dispare încă și mai repede 😀

Mergi direct la:
Ce ne trebuie pentru pizza pe felii de pâine
Cantitățile exacte ale ingredientelor pe care le-am folosit eu le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei, ca să vedeți cât de groavă a ieșit.

Iată cam ce vă trebuie pentru cea mai bună și cea mai rapidă pizza:
- pâine - felii, câte doriți sau câte încap în tavă. De preferat o pâine nu foarte proaspătă ca să nu se înmoaie prea tare când o treceți prin ou și lapte.
- ou și lapte - bătute împreună, în care veți înmuia foarte rapid feliile de pâine ca să fie moi și delicioase.
- sos de roșii - puteți folosi un sos pentru paste aromatizat sau roșii pasate, suc de roșii gros pe care să îl asezonați voi cu puțin ulei de măsline și oregano sau busuioc uscat.
- mezeluri - la alegere: salam simplu sau picant, șuncă, cabanos, cârnăciori oltenești, bacon, etc.
- legume - tot la alegere: ciuperci, ardei gras, porumb, ceapă, măsline, roșii cherry
- brânzeturi - de preferat mozzarella pentru că se topește minunat, dar la urma urmei merge și un cașcaval. Mamele noastre pe vremuri o făceau și cu telemea și tot bună era.
- oregano, sare, piper - după gust
- unt - pentru uns tava. Puteți folosi și ulei de măsline. Pizza iese mai bine dacă puneți feliile de pâine direct în tava metalică și nu pe hârtie de copt.
- busuioc proaspăt - pentru decor, ca să pară pizza adevărată. Dar și pentru gust!
- ketchup pentru servit - opțional
Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!
Cum se face pizza rapidă pe felii de pâine
Nimic mai simplu și mai intuitiv! Iată mai jos rețeta pas cu pas:

Tăiați fâșii sau cuburi toate ingredientele, feliați pâinea.

Ungeți tava cu unt, cu ulei de măsline sau dacă doriți puneți hârtie de copt.

Într-un castron puneți 1 ou și laptele. Amestecați puțin cu o furculiță, apoi treceți feliile de pâine prin acest amestec și le așezați în tava cuptorului. Înmuiați pâinea doar o secundă pe fiecare parte, nu mai mult!

Ungeți cu sos de roșii fiecare felie de pâine apoi puneți salamul și legumele.

Dați pe răzătoare mozzarrella (sau cașcavalul) și o distribuiți peste feliile de pâine. Dacă folosiți ciuperci, așezațile peste brânză.

Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade (treapta mare la cuptoarele pe gaz) pentru 10-15 minute. Când brânza s-a topit și pizza s-a rumenit ușor pe margini, este gata!
lso a great idea to link out to another blogger with a similar recipe that fits a different diet.

Cum se servește, cum se păstrează
Ideal ar fi să faceți atât cât se poate mânca pe loc pentru că pizza rapidă pe felii de pâine e delicioasă cât e caldă, cu brânzeturile moi și topite, care se întind apetisant.
Dacă totuși ați făcut mai multă și a mai rămas, puneți-o într-o caserolă cu capac și păstrați-o la frigider pentru 2-3 zile.
Când vreți să o mâncați, se încălzește perfect în 2 minute la microunde și e ca nouă! De asemenea, o puteți încălzi și în cuptorul mare sau la airfryer.
Puteți congela feliile de pizza pentru 2-3 luni. Apoi le lăsați să se dezghețe peste noapte în frigider și le încălziți înainte de servire.

Extra-sfaturi
- Tăiați felii egale ca grosime, de preferat mai subțiri, ca să se gătească repede, toate deodată.
- Folosiți pâine mai veche și înmuiați-o doar o secundă în lapte și ou, apoi scurgeți-o bine. Dacă se îmbibă prea tare, va fi prea umedă.
- Amintiți-vă că pizza originală se coace la foc de lemne, deci la temperatură ridicată pentru timp scurt. Dacă aveți cuptor electric, setați-l la 220 de grade cu ventilație. Dacă aveți cuptor pe gaz, la treapta maximă. Cuptorul să fie bine încins când băgați tava cu pizza.
Alte rețete de pizza rapidă
Vrei să încerci și alte rețete de pizza delicioasă fără blat dospit? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pizza rapidă pe felii de pâine - rețeta veche
Rețeta Video
Ingrediente
- 10 felii de pâine (nu foarte proaspătă)
- 1 ou
- 200 ml lapte
- 150 g sos pentru paste (sau roșii pasate, suc de roșii gros, etc.)
- 300 g mezeluri la alegere: salam, șuncă, cabanos, etc. (eu am avut salam de vară)
- legume la alegere: ciuperci, ardei gras, porumb, ceapă, măsline, roșii cherry, etc. (eu am pus: ½ ardei, 60 g măsline, 70 g ciuperci )
- 250 g mozzarella (sau cașcaval)
- oregano, sare, piper - după gust
- 30 g unt pentru uns tava (sau ulei de măsline)
- busuioc proaspăt pentru decor
- ketchup pentru servit - opțional
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați fâșii sau cuburi toate ingredientele, feliați pâinea.
- Ungeți tava cu unt, cu ulei de măsline sau dacă doriți puneți hârtie de copt.
- Într-un castron puneți 1 ou și laptele. Amestecați puțin cu o furculiță, apoi treceți feliile de pâine prin acest amestec și le așezați în tava cuptorului. Înmuiați pâinea doar o secundă pe fiecare parte, nu mai mult!
- Ungeți cu sos de roșii fiecare felie de pâine apoi puneți salamul și legumele.
- Dați pe răzătoare mozzarrella (sau cașcavalul) și o distribuiți peste feliile de pâine. Dacă folosiți ciuperci, așezațile peste brânză.
- Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 220 de grade (treapta mare la cuptoarele pe gaz) pentru 10-15 minute. Când brânza s-a topit și pizza s-a rumenit ușor pe margini, este gata!
- Serviți pizza imediat, simplă sau cu ketchup. Dacă mai rămâne, se poate încălzi la microunde.
Bine de știut:
- Tăiați felii egale ca grosime, de preferat mai subțiri, ca să se gătească repede, toate deodată.
- Folosiți pâine mai veche și înmuiați-o doar o secundă în lapte și ou, apoi scurgeți-o bine. Dacă se îmbibă prea tare, va fi prea umedă.
- Amintiți-vă că pizza originală se coace la foc de lemne, deci la temperatură ridicată pentru timp scurt. Dacă aveți cuptor electric, setați-l la 220 de grade cu ventilație. Dacă aveți cuptor pe gaz, la treapta maximă. Cuptorul să fie bine încins când băgați tava cu pizza.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Lasă un comentariu