Pulpe de pui cu bere la cuptor
Pulpe de pui cu bere la cuptor, incredibil de fragede, suculente cu o crustă rumenă și crocantă. Rețeta te va cuceri de la prima încercare!
Preparare10 minutes mins
Gătire40 minutes mins
Timp total50 minutes mins
Categorie: Feluri de baza
Cuisine: internationala
Porții: 3
Calories: 410kcal
- 3 pulpe întregi
- 300 ml bere
- 1 ceapă uscată
- 4-5 căței de usturoi
- 30 g unt
- 1 linguriță boia de ardei
- ½ linguriță fulgi de chilli
- 1 linguriță usturoi uscat
- 1 linguriță piper boabe
- 3-4 crenguțe rozmarin
- coaja rasă de la ¼ de lămâie
- sare și piper măcinat după gust
Într-un castron puneți toate condimentele uscate: sare, piper măcinat, boia, pudră de usturoi și fuli de chilli. Presărați condimentele peste pulpe pe ambele părți și masați puțin.
Ungeți o tavă cu puțin unt și așezați aici carnea condimentată. Pe fiecare pulpă puneți câteva cuburi mici de unt rece.
Puneți în tavă ceapa tăiată sferturi, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin. Presărați cu coajă rasă de lămâie și turnați berea.
Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
După cele 40 de minute, îndepărtați folia de aluminiu. Cu o lingură, stropiți pulpele cu sosul format în tavă și băgați tava din nou în cuptor pentru încă 15 minute ca să se rumenească pulpele. Eu în ultimele 5 minute am dat drumul și la grill.
Scoateți tava din cuptor, lăsați carnea să se odinească 10 minute, apoi e numai bună de servit lângă garnitura și salata preferată.
Calorii: 410kcal | Carbohidrați: 8g | Proteine: 22g | Grăsimi: 29g | Colesterol: 141mg | Fibre: 1g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 612IU | Calciu: 33mg