Timp estimat pentru citit: 8 minute
Aceste pulpe de pui cu bere la cuptor sunt incredibil de fragede, suculente și perfect rumenite. Carnea de pui este generos condimentată și gătită până capătă o crustă rumenă și crocantă iar la interior e atât de bine gătită încât se desprinde de pe os. Rețeta aceasta te va cuceri de la prima încercare!
Avem aici niște pulpe fragede de pui înăbușite cu unt și bere, pline de arome bogate! Carnea se servește alături de sosul grozav format în tavă. Rețeta e delicioasă și e perfectă pentru prânz sau cină. Masa va gata în mai puțin de o oră, iar carnea suculentă se asortează excelent cu orice salată și cu orice garnitură vă place.
Noi am mâncat aceste pulpe de pui cu bere alături de un piure de cartofi pufos și o salată de sfeclă roșie, dar merg la el de bine și cu paste fierte, o garnitură de orez sau cartofi dulci.
Mergi direct la:
- Ingrediente
- Care e cea mai bună bere pentru pui la cuptor?
- Cum facem pulpe de pui cu bere la cuptor - rețeta pas cu pas
- Ce puteți înlocui în rețetă
- Cum se păstrează
- Alte rețete delicioase cu carne de pui
- Garnituri de cartofi pentru pulpe de pui cu bere la cuptor
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
La finalul postării, găsiți caseta cu rețeta completă de unde o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei.
Iar mai jos puteți vedea dintr-o privire dacă aveți tot ce vă trebuie pentru rețeta de pulpe de pui în sos de bere la cuptor.
- pulpe de pui - proaspete, de bună calitate
- bere - eu am folosit o bere nefiltrată, cu gust intens și robust.
- ceapă uscată - îmbogățește cu aroma ei sosul de bere din tavă
- usturoi - îi punem de asemenea în berea din tavă ca să aromatizeze sosul
- unt - îl folosim ca să ungem tava și vom pune cubulețe mici de unt peste pulpele de pui. Untul se a topi în cuptor, va hidrata carnea și va forma deasupra o crustă superbă.
- condimente - boia de ardei, usturoi uscat, piper boabe și piper măcinat, rozmarin, coajă rasă de lămâie
- fulgi de chilli - opțional, dacă vreți să dați o notă picantă preparatului
Care e cea mai bună bere pentru pui la cuptor?
Iată cea mai bună veste: chiar nu contează ce bere folosești. Poate fi chiar și bere fără alcool. Singura condiție ar fi să nu folosești una dintre berile acelea dulci, cu aromă pregnantă de fructe. În rest, pune orice bere blondă, neagră, filtrată sau nefiltrată ai în casă și friptura va ieși grozavă!
De-a lungul timpului am tot făcut pui cu bere la cuptor și am avut ocazia să folosesc diferite tipuri de bere. Rezultatul a fost același de fiecare dată: o carne grozav de fragedă. Poate mici nuanțe de aromă, dar sunt aproape insesizabile, zău că nu merită să vă bateți capul cu asta!
Vom folosi cam jumătate de sticlă de bere la rețeta asta, așa că scoateți o bere rece din frigider și bucurați-vă de restul în timp ce gătiți.
Cum facem pulpe de pui cu bere la cuptor - rețeta pas cu pas
Rețeta este foarte ușoară, nu trebuie decât să condimentăm carnea, să o așezăm în tavă și să turnăm bere peste ea. Apoi cuptorul face toată magia. Dar haideți să o luăm pas cu pas! Vă arăt fiecare etapă în imagini ca să obțineți cea mai grozavă friptură!
1. Într-un castron puneți toate condimentele uscate: sare, piper măcinat, boia, pudră de usturoi și fuli de chilli. Presărați condimentele peste pulpe pe ambele părți și masați puțin.
2. Ungeți o tavă cu puțin unt și așezați aici carnea condimentată. Pe fiecare pulpă puneți câteva cuburi mici de unt rece.
3. Puneți în tavă ceapa tăiată sferturi, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin. Presărați cu coajă rasă de lămâie și turnați berea.
4. Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
5. După cele 40 de minute, îndepărtați folia de aluminiu. Cu o lingură, stropiți pulpele cu sosul format în tavă și băgați tava din nou în cuptor pentru încă 15 minute ca să se rumenească pulpele. Eu în ultimele 5 minute am dat drumul și la grill.
6. Scoateți tava din cuptor, lăsați carnea să se odinească 10 minute, apoi e numai bună de servit lângă garnitura și salata preferată.
Ce puteți înlocui în rețetă
În rețeta de pulpe de pui cu bere la cuptor, poți să faci diverse modificări pentru a o adapta potrivi gusturilor și preferințelor personale. Iată câteva idei:
- pulpe de pui - puteți folosi pulpe întregi sau doar copănele. Rețeta iese foarte bine și cu pulpe dezosate, fără piele. Carnea va fi fragedă și gustoasă, pierdeți dar crusta nu va fi la fel de frumoasă. Puteți folosi și piept de pui, dar timpul de gătire ar trebui să fie mai scurt pentru că acesta se gătește mai repede.
- legume - puteți adăuga în tavă și câteva rădăcinoase întregi sau tăiate bastonașe sau rondele: morcovi, păstârnac, rădăcină de pătrunjel.
- arome noi - puteți experimenta cu aromele după preferințe. De exemplu puteți marina carnea într-o marinadă cu condimente, miere, muștar și suc de lămâie pentru a obține un gust mai interesant.
Cum se păstrează
Dacă nu le consumați imediat, așteptați ca pulpele să se răcească foarte bine la temperatura camerei, apoi le așezați într-o caserolă cu capac și le puteți păstra la frigider pentru 2-3 zile.
Pulpele de pui gătite astfel pot fi păstrate și la congelator timp de aproximativ 2-3 luni fără să-și piardă calitatea.
Alte rețete delicioase cu carne de pui
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Garnituri de cartofi pentru pulpe de pui cu bere la cuptor
Iată mai jos câteva idei de garnituri care se potrivesc de minune lângă aceste pulpe fragede și aromate.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pulpe de pui cu bere la cuptor
Rețeta Video
Ingrediente
- 3 pulpe întregi
- 300 ml bere
- 1 ceapă uscată
- 4-5 căței de usturoi
- 30 g unt
- 1 linguriță boia de ardei
- ½ linguriță fulgi de chilli
- 1 linguriță usturoi uscat
- 1 linguriță piper boabe
- 3-4 crenguțe rozmarin
- coaja rasă de la ¼ de lămâie
- sare și piper măcinat (după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Într-un castron puneți toate condimentele uscate: sare, piper măcinat, boia, pudră de usturoi și fuli de chilli. Presărați condimentele peste pulpe pe ambele părți și masați puțin.
- Ungeți o tavă cu puțin unt și așezați aici carnea condimentată. Pe fiecare pulpă puneți câteva cuburi mici de unt rece.
- Puneți în tavă ceapa tăiată sferturi, cățeii de usturoi și crenguțele de rozmarin. Presărați cu coajă rasă de lămâie și turnați berea.
- Acoperiți tava cu folie de aluminiu și o băgați în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute.
- După cele 40 de minute, îndepărtați folia de aluminiu. Cu o lingură, stropiți pulpele cu sosul format în tavă și băgați tava din nou în cuptor pentru încă 15 minute ca să se rumenească pulpele. Eu în ultimele 5 minute am dat drumul și la grill.
- Scoateți tava din cuptor, lăsați carnea să se odinească 10 minute, apoi e numai bună de servit lângă garnitura și salata preferată.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu