Go Back
+ servings
garnitura de orez cu parmezan
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Garnitură de orez cu parmezan - rețeta potrivită lângă orice carne

Încercați această rețetă de garnitură de orez cu legume și parmezan! Orezul va fi cremos, pufos și va completa perfect orice fel de carne.
Preparare5 minutes
Gătire25 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Cum se face?
Cuisine: internationala
Porții: 4
Calories: 319kcal

Ingrediente

  • 20 g unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 4 fire ceapă verde
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină de păstârnac
  • 200 g orez  cu bob lung sau pentru risotto
  • 500 ml supă caldă de legume sau de carne, sau apă
  • 60 g parmezan ras

Mod de preparare

  • Într-o cratiță puneți să se încălzească untul și uleiul de măsline, apoi căliți aici morcovul și păstârnacul date pe răzătoarea cu găuri mari.
    morcov si pastarnac calite in tigaie
  • După 2-3 minute, când rădăcinoasele s-au înmuiat puțin, puneți și ceapa verde tocată mărunt și mai căliți încă 1 minut.
    ceapa verde in tigaie
  • Puneți orezul și îl căliți pentru 2 minute amestecând continuu ca să se îmbibe cu aromele lăsate de legume în tigaie.
    orez calit cu legume in tigaie
  • Dacă folosiți orez pentru pilaf, turnați toată supa și gătiți la foc mediu-mic. Dacă aveți orez pentru risotto, turnați supa puțin câte puțin și de așteptați de fiecare dată ca orezul să absoarbă tot lichidul înainte să turnați din nou. În ambele cazuri, orezul ar trebui să fie gata în aprox. 20 de minute.
    supa fierbinte turnata peste orezz cu legume
  • La final puneți parmezanul ras, sare și piper după gust și amestecați pentru ca brânza să se topească în orezul fierbinte. Serviți imediat.
    parmezan ras peste orez

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 319kcal | Carbohidrați: 50g | Proteine: 9g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 24mg | Fibre: 3g | Zahăr: 4g | Vitamina A: 4706IU | Calciu: 166mg