Go Back
+ servings
ciuperci pleurotus cu mămăliguță
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Ciuperci pleurotus la tigaie cu usturoi și ceapă verde

Ciuperci pleurotus la tigaie cu ceapă verde, aromate cu usturoi și pătrunjel proaspăt. Merg de minune așezate peste o mămăliguță caldă.
Preparare5 minutes
Gătire10 minutes
Timp total15 minutes
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 124kcal

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 20 ml ulei de măsline
  • 20 g unt sau tot ulei de măsline
  • 4 fire ceapă verde
  • 4 căței de usturoi
  • 1 linguriță oregano uscat
  • sucul de la ½ de lămâie sau după gust
  • sare și piper după gust
  • ½ legătură pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Rupeți ciupercile fâșii, puneți-le într-un castron. Puneți aici și ceapa verde tocată mărunt. Stropiți-le cu sucul de lămâie și cu ulei de măsline, apoi presărați sare, piper și oregano. Amestecați ușor.
    ciuperci pleurotus in castron presarate cu piper
  • Puneți untul să se încingă într-o tigaie mare și prăjiți ciupercile timp de 7-8 minute, într-un singur strat, fără să aglomerați tigaia. Dacă e nevoie, prăjiți de 2 ori.
    fasii de ciuperci pleurotus prajite in tigaie, amestecate cu lingura de lemn
  • Când ciupecile sunt rumenite, stingeți focul și puneți usturoiul trecut prin presă și pătrunjel tocat fin.
    ciuperci pleurotus prăjite în tigaie presarate cu usturoi si patrunjel
  • Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o așa 5 minute pentru ca ciupercile să se îmbibe cu aroma de usturoi. Serviți cu mămăliguță caldă.
    ciuperci pleurotus prajite in tigaie cu capac transparent

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 124kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 4g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 11mg | Fibre: 3g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 210IU | Calciu: 16mg