Ciuperci pleurotus la tigaie cu usturoi și ceapă verde
Ciuperci pleurotus la tigaie cu ceapă verde, aromate cu usturoi și pătrunjel proaspăt. Merg de minune așezate peste o mămăliguță caldă.
Preparare5 minutes mins
Gătire10 minutes mins
Timp total15 minutes mins
Categorie: Retete de post
Cuisine: Romaneasca
Porții: 4
Calories: 124kcal
- 500 g ciuperci pleurotus
- 20 ml ulei de măsline
- 20 g unt sau tot ulei de măsline
- 4 fire ceapă verde
- 4 căței de usturoi
- 1 linguriță oregano uscat
- sucul de la ½ de lămâie sau după gust
- sare și piper după gust
- ½ legătură pătrunjel proaspăt
Rupeți ciupercile fâșii, puneți-le într-un castron. Puneți aici și ceapa verde tocată mărunt. Stropiți-le cu sucul de lămâie și cu ulei de măsline, apoi presărați sare, piper și oregano. Amestecați ușor.
Puneți untul să se încingă într-o tigaie mare și prăjiți ciupercile timp de 7-8 minute, într-un singur strat, fără să aglomerați tigaia. Dacă e nevoie, prăjiți de 2 ori.
Când ciupecile sunt rumenite, stingeți focul și puneți usturoiul trecut prin presă și pătrunjel tocat fin.
Acoperiți cratița cu un capac și lăsați-o așa 5 minute pentru ca ciupercile să se îmbibe cu aroma de usturoi. Serviți cu mămăliguță caldă.
Calorii: 124kcal | Carbohidrați: 9g | Proteine: 4g | Grăsimi: 9g | Colesterol: 11mg | Fibre: 3g | Zahăr: 2g | Vitamina A: 210IU | Calciu: 16mg