Go Back
+ servings
castron cu salata de patrunjel cu avocado
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 1 vote

Salată de pătrunjel cu avocado și legume

O salată de pătrunjel cu avocado și legume nu trebuie să lipsească din meniu pentru că e plină de vitamine, de culori și de texturi minunate.
Preparare10 minutes
la rece20 minutes
Timp total30 minutes
Categorie: Salate
Cuisine: internationala
Porții: 2
Calories: 482kcal

Ingrediente

  • 3 legături de pătrunjel aprox. 100 g
  • 2 buc avocado
  • 4 fire ceapă verde
  • 6-7 roșii cherry aprox. 130 g
  • ½ castravete Fabio aprox. 140 g
  • 150 g fasole roșie
  • 100 g boabe de porumb
  • 30 g migdale sau nuci, caju, fistic, etc.
  • 20 ml ulei de măsline
  • sucul de la ½ lămâie
  • 1 linguriță sare de mare

Mod de preparare

  • Tăiați mărunt pătrunjelul care în prealabil trebuie spalat și uscat cu prosoape de hârtie. Puneți-l într-un castron încăpător.
    patrunjel proaspat tocat marunt cu cutitul pe fundul de lemn
  • Tăiați cubulețe roșiile și castravetele, tocați ceapa verde, mărunțiți migdalele și puneți-le pe toate peste pătrunjel.
    legume taiate cuburi puse in castronul cu salata
  • Ultimul pe care îl prelucrați trebuie să fie avocado, pentru că oxidează repede și își schimbă culoarea. Scoateți-l din coajă cu o lingură, apoi taiați-l cubulețe și puneți-l în castron. Imediat, stropiți cuburile de avocado cu suc de lămâie.
    suc de lamaie turnat prin sita peste cuburile de avocado din salata
  • Puneți în castron boabele de fasole scurse și clătite de lichidul din conservă și boabele de porumb fiert. Turnați uleiul de măsline, presărați sare după gust și dacă mai e nevoie, mai adaugați și suc de lămâie.
    ulei de masline turnat in castronul cu salata
  • Amestecați salata cu blândețe, folosind două linguri de lemn, până ce se combină toate ingredientele.
    bol cu salata colorata amestecata cu doua linguri de lemn
  • Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata la frigider pentru 15-20 de minute înainte de servire, timp în care pătrunjelul se va înmuia puțin și toate aromele se vor combina.
    castron cu salata acoperit cu folie alimentara

Video

Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

Nutrition

Calorii: 482kcal | Carbohidrați: 41g | Proteine: 15g | Grăsimi: 32g | Fibre: 18g | Zahăr: 6g | Vitamina A: 5228IU | Calciu: 196mg