Timp estimat pentru citit: 8 minute
O salată de pătrunjel cu avocado și legume nu trebuie să lipsească din meniul săptămânal în nicio perioadă a anului pentru că e plină de vitamine, de culori și de texturi minunate.
Din punctul meu de vedere pătrunjelul este vedeta acestei salate, așa că l-am folosit din belșug. Aduce multă prospețime și multă aromă în această salată, ca să nu mai vorbim de infuzia consistentă de vitamina C pe care o primim cu generozitate de la această plantă.
Cu toate că pătrunjelul din salată vă duce cu gândul la celebrul tabouleh, să știți că de fapt salata de azi e mult mai bogată în vitamine, figre și proteine, pentru că am pus în ea și avocado, roșii, castraveți si leguminoase valoroase precum boabele de fasole roșie și porumbul fiert.
E o salată consistentă și sățioasă, care se face repede și ușor și este perfectă pentru prânz sau pentru cină.
Mergi direct la:
Ingrediente
Mai jos vedeți dintr-o privire tot ce am folosit eu în această salată, dar vă spun mai jos câteva lucruri despre ingredientele principale și vă dau și sugestii de înlocuire, în cazul în care nu aveți exact ingredientele folosite de mine.
Nu uitați să vedeți cantitățile exacte ale ingredientelor și varianta video a rețetei de la finalul postării.
- pătrunjel - folosiți pătrunjel proaspăt, cât mai fraged și fiți generoși cu cantitatea. Eu am folosit 3 legături destul de mari.
- avocado - aduce grăsimi bune în această salată. Puteți pune unul sau două, după cum doriți. Eu prefer întotdeauna avocado Hass, "ready to eat" pentru că este moale și cremos.
- ceapă verde - o prefer pentru că are un gust mai blând decât ceapa albă uscată
- roșii cherry - pentru aciditate și culoarea vibrantă care înveselește toată salata
- castraveți - am folosit o jumătate de castravete Fabio
- fasole roșie - dintr-o conservă mică
- boabe de porumb - tot din conservă
- migdale - tocate mărunt care dau o textură ușor crocantă
- ulei de măsline - am folosit foarte puțin, doar cât să înmoaie puțin pătrunjelul,
- suc de lămâie
- sare
Cum facem salată de pătrunjel cu avocado și legume - rețeta pas cu pas
Ca orice salată, și aceasta este foarte ușor de făcut, trebuie doar să pregătim ingredientele în ordinea potrivită, să amestecăm și să lăsăm timp aromelor minunate să se combine.
1. Tăiați mărunt pătrunjelul care în prealabil trebuie spalat și uscat cu prosoape de hârtie. Puneți-l într-un castron încăpător.
2. Tăiați cubulețe roșiile și castravetele, tocați ceapa verde, mărunțiți migdalele și puneți-le pe toate peste pătrunjel.
3. Ultimul pe care îl prelucrați trebuie să fie avocado, pentru că oxidează repede și își schimbă culoarea. Scoateți-l din coajă cu o lingură, apoi taiați-l cubulețe și puneți-l în castron. Imediat, stropiți cuburile de avocado cu suc de lămâie.
4. Puneți în castron boabele de fasole scurse și clătite de lichidul din conservă și boabele de porumb fiert. Turnați uleiul de măsline, presărați sare după gust și dacă mai e nevoie, mai adaugați și suc de lămâie.
5. Amestecați salata cu blândețe, folosind două linguri de lemn, până ce se combină toate ingredientele.
6. Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata la frigider pentru 15-20 de minute înainte de servire, timp în care pătrunjelul se va înmuia puțin și toate aromele se vor combina.
Ce puteți înlocui în rețetă
Ca orice rețetă de salată, și aceasta se poate adapta ușor după gusturi și după ingredientele pe care le aveți la îndemână. Iată câteva sugestii:
- Pătrunjel - deși după mine este ingredientul principal, totuși îl puteți înlocui cu alte frunze verzi, de exemplu: salată verde, baby spanac, leurdă, fetică (valeriană), etc.
- Avocado - este de asemenea un ingredient valoros, care nu poate fi înlocuit cu nimic, dar îl puteți omite dacă nu îl aveți sau nu vă place.
- Ceapă verde - puteți folosi ceapă roșie sau ceapă eșalotă
- Fasole roșie - o folosim în salate și pentru culoare dar și pentru că își păstrează boabele intacte după fierbere. O puteți înlocui cu fasole albă sau cu alte leguminoase, de exemplu cu boabe de năut fiert, cu linte verde sau maro.
- Porumb fiert - puteți folosi în schimb bulgur sau arpacaș fiert, cuscus sau quinoa.
- Roșii și castraveți - se pot înlocui cu alte legume, de exemplu cu ardei gras sau dovlecei
Cum se servește
Salata se poate servi proaspătă, imediat după pregătire dar devine și mai bună după ce stă puțin și toate aromele s-au amestecat. Lăsați-o la frigider pentru maxim 30 de minute.
Puteți mânca salata de pătrunjel cu avocado și legume ca atare, simplă, cu pâine prăjită sau cu lipii.
De asemenea este perfectă pentru picnicuri, petreceri și grătare în curte. Textura consistentă și prospețimea salatei se potrivesc perfect cu orice preparat la grătar, de la carne de pui, de porc sau burgeri.
Poate fi o garnitură excelentă și pentru peștele gătit la air fryer sau la cuptor, iar dacă țineti post sau aveți un regim de viață vegan puteți pregăti un tofu crocant la tigaie.
Cum se păstrează
Ideal ar fi să pregătiți doar atâta salată câtă se poate mânca imediat deoarece dacă stă prea mult, pătrunjelul se înmoaie, avocado oxidează iar legumele își modifică textura și aroma.
Dacă totuși ati făcut prea multă și a mai ramas, păstrați-o la frigider, acoperită cu capac sau cu folie alimentară și consumați-o cât mai repede.
Alte sfaturi pentru reușita rețetei
Share something here that you think is key to making this recipe well, such as: Don't overcook the burgers! Sear the outside and cook to a minimum internal temperature, but they should still be juicy for best results.
Întrebări frecvente
Visit the search results to see which questions come up under the People also ask section for your primary keyword, and answer them here
Rețete asemănătoare
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Salată de pătrunjel cu avocado și legume
Rețeta Video
Ingrediente
- 3 legături de pătrunjel (aprox. 100 g)
- 2 buc avocado
- 4 fire ceapă verde
- 6-7 roșii cherry (aprox. 130 g)
- ½ castravete Fabio (aprox. 140 g)
- 150 g fasole roșie
- 100 g boabe de porumb
- 30 g migdale (sau nuci, caju, fistic, etc.)
- 20 ml ulei de măsline
- sucul de la ½ lămâie
- 1 linguriță sare de mare
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați mărunt pătrunjelul care în prealabil trebuie spalat și uscat cu prosoape de hârtie. Puneți-l într-un castron încăpător.
- Tăiați cubulețe roșiile și castravetele, tocați ceapa verde, mărunțiți migdalele și puneți-le pe toate peste pătrunjel.
- Ultimul pe care îl prelucrați trebuie să fie avocado, pentru că oxidează repede și își schimbă culoarea. Scoateți-l din coajă cu o lingură, apoi taiați-l cubulețe și puneți-l în castron. Imediat, stropiți cuburile de avocado cu suc de lămâie.
- Puneți în castron boabele de fasole scurse și clătite de lichidul din conservă și boabele de porumb fiert. Turnați uleiul de măsline, presărați sare după gust și dacă mai e nevoie, mai adaugați și suc de lămâie.
- Amestecați salata cu blândețe, folosind două linguri de lemn, până ce se combină toate ingredientele.
- Acoperiți castronul cu folie alimentară și lăsați salata la frigider pentru 15-20 de minute înainte de servire, timp în care pătrunjelul se va înmuia puțin și toate aromele se vor combina.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Gina a zis
Superbă salata!