Pentru aluat - 2 tăvi ~ 23x10x10 cm
- 750 g făină tip 000 cu proteină minim 12%
- 3 ouă mărime XL
- 2 gălbenușuri mărime XL
- 14 g drojdie uscată instant 50 g drojdie proaspătă
- 5 g sare
- 100 g zahăr
- 200 ml lapte cu 3.5% grăsime ușor călduț
- 1 linguriță extract de vanilie
- 160 g unt cu 82% grăsime moale
Pentru umplutură - crema de ciocolată
- 250 g ciocolată amăruie min. 50% cacao
- 120 g unt cu 82% grăsime
- 12 g cacao pudră
- 100 g zahăr pudră
- 50 g picături de ciocolată termostabilă opțional
- 100 g miez de nucă tocat grosier opțional
Important: nu folosiți decât picături termostabile. Acestea nu se topesc și rămân crocante și după coacere.