Go Back
+ servings
Bulion de roşii cu ardei kapia
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
5 from 8 votes

Bulion de roşii cu ardei kapia

Preparare20 minutes
Gătire1 hour 20 minutes
Timp total1 hour 40 minutes
Categorie: Din camara / Cum se face?
Porții: 3 .2 litri

Ingrediente

  • 5 kg de roşii cărnoase eu am folosit roşii prunişoare, sau roşii Roma
  • 4 ardei kapia mari
  • 4 linguriţe de sare neiodată
  • 2 linguriţe de zahăr

Mod de preparare

  • Roşiile spalate şi curăţate de părţile necomestibile, se taie felii şi se toacă foarte bine la robot sau la blenderul vertical până nu mai rămân urme de coji sau seminţe. Dacă aveţi o maşină de tocat cu dispozitiv special de pasat şi îndepărtat seminţele, o puteţi folosi.
  • La fel procedaţi şi cu ardeii kapia.
  • Puneţi sucul de roşii la fiert împreună cu pasta de ardei obţinută. Adăugaţi de la început 4 linguriţe de sare neiodată şi 2 linguriţe de zahăr.
  • Lăsaţi sucul la fiert mai mult sau mai puţin, în funcţie de cât de gros/concentrat vreţi să fie bulionul. Cu cât îl fierbeţi mai mult, cu atât apa din roşii se va evapora şi veţi avea un bulion mai gros şi mai concentrat. Eu l-am fiert 80 de minute (de când a dat primul clocot).
  • Sticlele sau borcanele pe care urmează să le folosiţi trebuiesc în prealabil spălate cu apă şi detergent şi sterilizate. Sterilizarea se face băgându-le pentru 15 minute în cuptorul încins la 150 de grade.
  • După sterilizare, aşezaţi sticlele (sau borcanele) pe un suport metalic (de exemplu o tavă) care să preia diferenţa de temperatură şi umpleţi-le pe rând cu bulionul fierbinte. Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă.
  • Alegeţi o oală potrivită ca mărime în care să încapă toate sticlele şi care să poată fi umplută cu apă până aproape de gâtul acestora. Dacă nu încap toate într-un singur vas, folosiţi 2 oale.
  • Aşezaţi un prosop sau un ziar pe fundul oalei în care fierbeţi sticlele pentru ca acestea sa nu intre în contact direct cu metalul.
  • Fierbeţi sticlele cu bulion, apoi lăsaţi-le să se răcească în oală până a doua zi când le ştergeţi, le etichetaţi frumos şi le depozitaţi în cămară.
  • Dacă aţi respectat toţi paşii de sterilizare a borcanelor şi de fierbere, sucul obţinut va rezista perfect chiar şi mai mult de un an de zile.
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!