Un crumble de căpșuni proaspete este desertul suprem de vară. Imaginați-vă o mulțime de fructe aromate învelite cu o crustă crocantă de ovăz, cu gust de unt bun și aromă de vanilie.
Dacă aveți căpșuni micuțe, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți sau sferturi, apoi le stropiți cu sucul de la ½ de lămâie.
Peste căpșuni puneți: zahăr brun, coaja rasă de la ½ de lămâie și amidon. Amestecați și le puneți într-o tavă unsă cu unt.
crustă crocantă
Tăiați untul rece în cubulețe mici. Mărunțiți nucile caju cu un cuțit sau cu un chopper electric.
Puneți într-un bol toate ingredientele pentru crustă. Folosiți-vă mâinile pentru a amesteca ingredientele până când untul este încorporat și obțineți un aluat sfărâmicios, care curge printre degete și în care se mai văd mici bucățele de unt.
Presărați aluatul peste căpșunile din tavă.
coacere și servire
Băgați tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 35-45 de minute. Crumble este gata când fructele s-au înmuiat și s-au transformat în gem, iar crusta crocantă s-a rumenit ușor și a devenit aurie.
Scoateți crumble din cuptor și lăsați-l 5 minute deoparte. Se servește cald, opțional cu o înghețată la alegere sau cu un moț de frișcă naturală.