Dacă folosiţi bame proaspete, tăiaţi-le codiţele lemnoase.
Opăriţi bamele timp de 5 minute în aproximativ 1 litru de apă în care aţi pus cam 3 linguri de oţet şi un praf de sare.
Scurgeti bamele şi clătiţi-le cu apă rece. În acest fel vor păstra o culoare frumoasă.
Într-o tigaie sau crăti cioară căliţi ceapa şi ardeiul gras tăiate cubuleţe şi usturoiul trecut prin presă.
Adăugaţi morcovul, condimentele şi o ceşcuţă de apă şi lăsaţi legumele să fiarbă la foc mic cam 10-15 de minute.
Adăugaţi sucul de roşii şi lăsaţi să mai fiarbă 5 minute, apoi puneţi şi bamele în tigaie.
Lăsaţi să fiarbă la foc mic cam 15 minute, amestecând din când în când să nu se prindă de tigaie.
Serviţi mâncarea de bame caldă sau rece, presărată cu pătrunjel proaspăt tocat.
Poate fi şi o garnitură excelentă lângă o friptură făcută la grătar sau la cuptor.